Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Οδηγίες για την προφύλαξη από τον καύσωνα



Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο

οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π.), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Η Εκτίμιση!

 Ο Πατέρας λίγο πριν πεθάνει, λέει στον γιο του: «Αποφοίτησες με άριστα, οπότε θα σου κάνω δώρο το Volkswagen, που είναι στο γκαράζ και που είχα αγοράσει πριν πολλά χρόνια...

*Κυριακή της Πεντηκοστής*

 


_Πνοῇ βιαίᾳ γλωσσοπυρσεύτως νέμει,

Χριστὸς τὸ θεῖον Πνεῦμα τοῖς Ἀποστόλοις.

Ἐκκέχυται μεγάλω ἑνὶ ἤματι Πνεῦμ' ἁλιεῦσι.

«Τη αυτή ημέρα, Κυριακή ογδόη από του Πάσχα, την αγίαν Πεντηκοστήν εορτάζομεν. Πνοή βιαία γλωσσοπυρσεύτως νέμει, Χριστός το θείον Πνεύμα τοις Αποστόλοις. Εκκέχυται μεγάλω ενί ήματι Πνεύμ' αλιεύσι. Ταις των αγίων Αποστόλων πρεσβείαις, Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν»_

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Διάκριση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

 

Δήμος Ηράκλειας : Διάκριση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

 




Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας βρίσκεται ανάμεσα στα 41 σχολεία που διακρίθηκαν Πανελλαδικά από τα 461 σχολεία που συμμετείχαν στον 7ο ετήσιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo School 2024.

Ουτ΄ ένας Σερραίος στην νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου!

 τιμωρούνται για το εκλογικό αποτέλεσμα;Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση έγινε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.