Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Live Scores


powered by Agones.gr - Stoixima

στοιχημα

Η πρώτη δικτυακή πύλη της Ηράκλειας Σερρών Κάνοντας "Κλικ" ή "Πατώντας" πάνω στις διαφημίσεις του ιστοχώρου, μας βοηθάτε στην εύρυθμη λειτουργία του και στην οικονομική του ανεξαρτησία.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Στην Ειδομένη σύντομα ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας

Προτεραιότητα η διεθνοποίηση της κρίσης


Στην Ειδομένη σύντομα ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας
Γιάννης Μουζάλας, Φρόσω Κιάου και Γιώργος Χουλιαράκης κατά των ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  Intime ) 
Αθήνα
Η διεθνοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και η επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες θα είναι οι προτεραιότητες του Γιάννη Μουζάλα των Γιατρών του Κόσμου, ο οποίος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι που αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει απλώς να διεκπεραιώσει. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για διεθνοποίηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, το οποίο δεν είναι μόνο τοπικής σημασίας» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στόχος επίσης θα είναι να συνεχίσουμε την πολιτική σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των προσφύγων και να επιλύσουμε, σε όποιο βαθμό είναι δυνατό, τα προβλήματα που προκύπτουν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες» προσθέτει ο κ. Μουζάλας, ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου.

Μία από τις πρώτες ενέργειές του ως υπουργού θα είναι, όπως αναφέρει, να επισκεφθεί την Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τις άλλες περιοχές που δέχονται τις μεγάλες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο Γ.Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο και στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Άγιος Σάββας» και «Έλενα». Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Έχει συμβάλει στη δημιουργία αιθουσών φυσικού τοκετού στα μαιευτήρια με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».

Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών του Κόσμου», με τους οποίους έχει συμμετάσχει σε 32 ανθρωπιστικές αποστολές, με πιο πρόσφατες αυτές σε Αφγανιστάν, Συρία και Παλαιστίνη.
Newsroom ΔΟΛ