Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Για την Ηράκλεια ρε γ@μότο.....ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΩΡΑ


 


Για μια ΗΡΑΚΛΕΙΑ που θα υπάρχει και σήμερα και αύριο για μια ΗΡΑΚΛΕΙΑ με κεφαλαία γράμματα και όχι για μια έρημη και με μικρά γράμματα ΗΡΑΚΛΕΙΑ








Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ηράκλεια:Οι Δημότες απαιτούν ασφάλεια

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί 13 Αυγούστου κάτοικοι του Δήμου Ηράκλειας .
Οι δημότες του Δήμου Ηράκλειας με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την δυσφορία τους προς τους φορείς του τόπου για τη ελλειπή αστυνόμευση
και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει κυριεύσει την περιοχή λόγω της συχνότητας και της ένστασης των κρουσμάτων κλοπών και διαρρρήξεων σε οικίες και καταστήματα.
Μαζική συμμετοχή
Περισσότεροι από 2000 κάτοικοι της Ηράκλειας και της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της κωμόπολης. Κρατώντας πλακάτ και πανώ οι δημότες της Ηράκλειας καθόλη την διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα. Ζητούν ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας, συχνές περιπολίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας που παρατηρείται στη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Το πλήθος των διαμαρτυρομένων πολιτών συνόδευε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Μενέλαος Βλάχβεης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Ιωάννης Πατσάκας, ο τέως αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Γκάλιος. Η πορεία είχε κατάληξη την είσοδο του δημαρχείου όπου η επιτροπή αγώνα επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Ηράκλειας Κλέανθη Κοτσακιαχίδη.
Με το ψήφισμα τους οι κάτοικοι ζητούν:
Α. Άμεση αναβάθμιση του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας μέσω της ενίσχυσης και επάνδρωσης του με εξειδικευμένες μονάδες αντιμετώπισης εγκληματικών δραστηριοτήτων για την πρόληψη και πάταξη αυτών.
Β. Μόνιμη τοποθέτηση οχήματος και συνεχείς περιπολίες 24ώρου βάσεως με ανάληψη και παράδοση καθηκόντων στο Α.Τ. Ηράκλειας.
Γ. Επαναλειτουργία των αστυνομικών σταθμών Στρυμονικού και Σκοτούσας
Δ. Σύσταση από πλευράς Δήμου επιτροπής ελέγχου παραβατικότητας και ενεργοποίηση λοιπών φορέων που δύναται να συντονίζουν και να συνδράμουν στη προσπάθεια αυτή.
Η δημοτική αρχή στο πλευρό των δημοτών
Ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης μιλώντας στο πλήθος των διαμαρτυρομένων δήλωσε ότι είναι αλληλέγγυος στην προσπάθεια των δημοτών που ζητούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας. Δήλωσε επίσης ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Αυγούστου το σώμα θα εγκρίνει το ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους αρμοδίους φορείς( Υπουργείο Δημόσιας Τάξης,Εισαγγελεία, Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών). Παράλληλα στάθηκε θετικό στο αίτημα των κατοίκων να επιδιωχθεί συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια.
Δίκαιο το αίτημα δηλώνει ο Μακάριος
Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος δήλωσε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των κατοίκων της Ηράκλειας οι οποίοι ζητούν αναβάθμιση του Α.Τ προκειμένου να αντιμετωπίσει την αφόρητη καθημερινότητα λόγω της συχνότητας των κλοπών και των διαρρήξεων.
Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης
Ο τέως δήμαρχος Ηράκλειας Αναστάσιος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων αποτελεί μία έκρηξη γιατί όπως σημείωσε ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης. Απέδωσε ευθύνη στη δημοτική αρχή στην οποία απέδωσε το χαρακτηρισμό του απλού θεατή σε ένα πρόβλημα υπαρκτό που ταλανίζει την περιοχή εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον.
«Η δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας. Έρχεται ως ουραγός να παραδεχθεί το πρόβλημα και υπόσχεται ότι θα λύσει χωρίς να προσδιορίζει τον χρόνο» ανέφερε και υποστήριξε ότι η αυξημένη παραβατικότητα στην περιοχή υπήρχε και επι των ημερών του αλλά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος ύστερα από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρα.
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
http://www.sertharros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου