Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

5 λόγοι που οι ληστές θα επιλέξουν το δικό σου σπίτι για διάρρηξη


Το καλοκαίρι -και γενικά οι περίοδοι που οι περισσότεροι αφήνουμε το σπίτι μας για διακοπές- είναι συνήθως ο χρόνος που οι ληστές και οι διαρρήκτες κάνουν… πάρτι. Ξέρατε, όμως, ότι υπάρχουν μερικά σημεία του σπιτιού σας που το κάνουν πιο επιρρεπές από άλλα στην ληστεία;
Συνεχίστε την ανάγνωση για να τα ανακαλύψετε και να οχυρωθείτε σωστά πριν φύγετε για διακοπές.

Η κεντρική πόρτα

Είτε ζείτε σε μονοκατοικία είτε σε πολυκατοικία η κεντρική είσοδός σας πρέπει να παραμένει κλειδωμένη. Ακούμε πολύ συχνά, ότι οι ληστές εισήλθαν σε ένα σπίτι από την κεντρική πόρτα χωρίς, μάλιστα, να δυσκολευτούν να την παραβιάσουν. Αν, λοιπόν, βγαίνετε έστω και για λίγο από το σπίτι κλειδώστε την πόρτα σας. Επίσης, προσέξτε σε ποιον ανοίγετε. Αρκετοί ληστές χτυπούν τα κουδούνια και παρουσιάζονται ως πωλητές, γείτονες ή ακόμα και γνωστοί δικών σας ανθρώπων!

Τα παράθυρα

Μια άλλη συνηθισμένη δίοδος των ληστών μέσα στο σπίτι είναι τα παράθυρα. Ειδικά εκείνα που βρίσκονται κοντά σε δρόμους, πεζούλια και περβάζια. Αφού, λοιπόν, κλειδώσετε την μπροστινή πόρτα θυμηθείτε να κλείσετε καλά και τα παράθυρά σας. Μπορείτε, πάντα, να τα θωρακίσετε τοποθετώντας κάγκελα έξω από αυτά.

Η οδός σας

Έχει παρατηρηθεί, ότι τα σπίτια που βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους με φώτα δεν τα ληστεύουν τόσο συχνά όσο άλλα. Ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν ή να τους δει κάποιος περαστικός είναι μεγάλος. Επειδή, καταλαβαίνουμε, ότι είναι δύσκολο να αλλάξετε σπίτι ή γειτονιά φροντίστε η είσοδος του σπιτιού σας να φωτίζεται επαρκώς και ει δυνατόν να φωτίζει και τον δρόμο μπροστά από το σπίτι σας. Τα φωτάκια που ανάβουν με την ανίχνευση κίνησης είναι μια καλή λύση.

Ο συναγερμός σας

Το να έχετε απλώς ένα σύστημα συναγερμού, το οποίο δεν ενεργοποιείτε, δεν ωφελεί. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών θεωρούν, ότι το να αφήσουν ανενεργό τον συναγερμό τους δεν είναι τόσο σημαντικό και ότι οι ληστές όταν δουν απλώς ένα φωτάκι να αναβοσβήνει θα ξανασκεφτούν το αν θα «χτυπήσουν» σε ένα σπίτι. Οι διαρρήκτες, όμως, θα δοκιμάσουν κουνώντας πόρτες και παράθυρα το κατά πόσο ο συναγερμός σας λειτουργεί και θα ξέρουν αν μπλοφάρετε. Οπότε ενεργοποιήστε τον για να είστε σίγουροι.

Τα social media σας

Από τότε που εμφανίστηκαν έχουν πολλά καλά και πολλά άσχημα στην ζωή μας. Το να ποστάρετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας συγκαταλέγεται στην δεύτερη κατηγορία. Μπορεί τα χαλαρά στιγμιότυπα από τις διακοπές σας να κερδίζουν likes, ενημερώνουν, όμως και πολλούς άλλους για την απουσία σας από το σπίτι, κάνοντας έτσι το δεύτερο επιρρεπές στη ληστεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου