Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Πως Να ΜΗΝ Φοράτε Τη Μάσκα

 

Φορώντας μια μάσκα προσώπου χρειάζεται κάποιο χρόνο για να τη συνηθίσετε. Για να έχετε το μέγιστο όφελος, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα συνηθισμένα λάθη.

Μέρα με τη μέρα, μάσκες σε διάφορα χρώματα, στυλ και υλικά εμφανίζονται στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μας. Ενώ είναι καλή είδηση ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν για να επιβραδύνουν τη διάδοση του κορωνϊού, τα κακά νέα είναι ότι πολλοί άνθρωποι φορούν τις μάσκες τους με λανθασμένο τρόπο.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει ο κόσμος είναι ότι εφαρμόζουν τις μάσκες τους και μετά είτε τις τραβούν κάτω από τις μύτες τους ή τελείως μακριά από τα πρόσωπά τους όπως το πηγούνι τους, για να ξεκουραστούν.

“Δεν θα έπρεπε να τραβάτε και να βάζετε τη μάσκα σας ενώ είστε έξω”, δήλωσε ο Shan Soe-Lin, λέκτορας στο Ινστιτούτο Παγκόσμιων Υποθέσεων του Yale Jackson. “Εάν πρόκειται να βγείτε έξω χρησιμοποιώντας μια μάσκα, αφήστε την.”

Πιο κάτω φαίνεται ποιοι είναι οι ορθοί και ποιοι οι λανθασμένοι τρόποι για να φοράτε μια μάσκα.

ΜΗΝ φοράτε τη μάσκα κάτω από τη μύτη σας.

ΜΗΝ αφήνετε το πηγούνι σας εκτεθειμένο

ΜΗΝ φοράτε τη μάσκα σας με χαλαρούς δεσμούς και κενά γύρω από το πρόσωπό σας.

ΜΗΝ φοράτε τη μάσκα σας με τέτοιο τρόπο που καλύπτεί μόνο το κάτω μέρος της μύτης σας.

ΜΗΝ πιέζετε τη μάσκα σας κάτω από το πιγούνι σας.

Φορέστε τη μάσκα σας έτσι ώστε να καλύπτει την περιοχή από στη γέφυρα της μύτης σας, και μέχρι το μέρος κάτω από το πηγούνι σας. Κάνετε το καλύτερό σας για να σφίξετε τους βρόχους ή τους δεσμούς, ώστε να είναι άνετα γύρω από το πρόσωπό σας, χωρίς κενά.

Αφού καταλάβετε τον ορθό τρόπο που πρέπει να φοράτε τη μάσκα σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να είστε ασφαλείς:

  • Να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση μιας μάσκας.
  • Χρησιμοποιήστε τους δεσμούς ή τους βρόχους για να τοποθετήσετε τη μάσκα σας και να την τραβήξετε.
  • Μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας όταν την αφαιρείτε.
  • Για τους κατοίκους διαμερισμάτων, τοποθετήστε τη μάσκα και αφαιρέστε την ενώ βρίσκεστε στο σπίτι σας. Ανελκυστήρες και κλιμακοστάσια μπορεί να είναι περιοχές υψηλής μόλυνσης.
  • Πλύνετε και στεγνώστε την ρούχινη μάσκα σας καθημερινά και κρατήστε την σε ένα καθαρό, ξηρό μέρος.

Οι μάσκες προσφέρουν περιορισμένη προστασία και λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με το πλύσιμο των χεριών και την κοινωνική απομάκρυνση. “Δεν είναι ότι το ένα αποκλείει το άλλο”, δήλωσε ο Δρ Siddhartha Mukherjee, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Πηγή: New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου