Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Απογραφή 2021: Ξεκινά η τρίτη φάση για όσους δεν έχουν απογραφεί -Τι πρέπει να κάνετε

Μπορεί η διαδικασία της Απογραφής 2021 να ξεκίνησε τον Οκτώβριο, αλλά από ότι φαίνεται οι δυσκολίες είναι αρκετές και τα προβλήματα που έχουν προκύψει είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω επιφυλαξεων των πολιτών παραμένουν, με αποτέλεσμα απογραφείς και αρμόδιοι να πασχίζουν να κλείσουν τη διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Επισημαίνεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι μιας περιοχής καθώς το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε Δήμος για να χρηματοδοτήσει τις βασικές του δραστηριότητες εξαρτάται από τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού.

Οδηγία να μην υπάρχει η επιλογή «άρνηση»

Σε αυτήν τη φάση της «κανονικής απογραφής» η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, πολλοί που δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, έχουν πιθανώς ήδη δεχθεί επίσκεψη από τον απογραφέα της περιοχής τους και ίσως έχουν λάβει κάποιο ειδοποιητήριο για να κάνουν την απογραφή μέσω τηλεφώνου. Η τηλεφωνική απογραφή προκρίνεται από τις περισσότερες εποπτείες, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Παρόλα αυτά,  σύμφωνα με πληροφορίες από απογραφείς, γενικά υπάρχει μία ασάφεια, η απογραφή είναι μεν υποχρεωτική, πλην όμως δεν είναι σαφές αν οι «αρνητές» θα υποστούν κυρώσεις για την άρνησή τους. 

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συγκεκριμένη φάση της Απογραφής αφορά όλους όσοι δεν μπόρεσαν να απογραφούν μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά ή από τον Απογαφέα της περιοχής τους. Η τρίτη φάση ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022. Σε αυτό το διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης.

Όπως αναφέρουν, δεν υπήρξε σωστή οργάνωση και ενημέρωση τόσο για τον κόσμο όσο και για τους απογραφείς, ενώ η πλατφόρμα όπου καταγράφεται η πορεία της διαδικασίας αλλάζει συνεχώς. Σύμφωνα με απογραφέα, ενώ στην αρχή υπήρχε η επιλογή «ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ» για όποιον πολίτη δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία, πριν από μερικές εβδομάδες αυτό άλλαξε, με αποτέλεσμα οι απογραφείς να είναι «υποχρεωμένοι» είτε να βρουν από τρίτους πληροφορίες για το άτομο που αρνήθηκε να απογραφεί είτε να γράψουν ό,τι γνωρίζουν, πράγμα αδύνατον, καθώς αν κάποιος έχει αρνηθεί να απογραφεί δεν μπορούν να γραφούν στοιχεία όπως το πόσα άτομα μένουν στο σπίτι, ποιες είναι οι ηλικίες τους κλπ.

Η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει οδηγία να μην υπάρχει η επιλογή «ΑΡΝΗΣΗ» και να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία γίνεται, διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθεί ο απογραφέας, ακόμη και αν πήγε επανειλημμένως στο ίδιο σπίτι, δεν εντόπισε τους ενοίκους ή του αρνήθηκαν να απαντήσουν. Για αυτό άλλωστε και δεν έλειψαν αρκετές παραιτήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας το προηγούμενο διάστημα, με ενδεικτική εκείνη στην Πάτρα, όπου όπως είχε αποκαλύψει ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας Νίκος Μουρτζούχος από τους 700 απογραφείς είχαν παραιτηθεί οι 500. Έτσι, το πόσο αξιόπιστα και αληθή θα είναι τελικά τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η ΕΛΣΤΑΤ παραμένει γρίφος.

Τι επικαλούνται οι αρνητές απογραφής

Ο μεγαλύτερος φόβος που εκφράζουν οι «αρνητές απογραφής» είναι η εφορία,  καθώς φοβούνται ότι θα ενημερωθεί το Taxisnet με τα στοιχεία τους. Άλλοι σκέφτονται ότι δεν πρέπει να απογραφούν στο αστικό κέντρο όπου διαμένουν, αλλά στο χωριό τους, γιατί φοβούνται ότι μπορεί να κλείσει εκεί το κέντρο υγείας ή/και το σχολείο. Πολλοί δε θέλουν να δώσουν ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ γιατί θεωρούνται προσωπικά δεδομένα για να γνωστοποιηθούν στον απογραφέα. Και βέβαια είναι και εκείνοι που απλώς είναι αρνητές και δε δέχονται καν να μιλήσουν, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αρκετοί πολίτες έχουν φερθεί με αγένεια σε απογραφείς.

 EXTRAS

Αρνητές απογραφής: Τι φοβούνται οι «ψαγμένοι» που δεν ανοίγουν την πόρτα

Έχουν πάρει χαμπάρι, δεν είναι τίποτα κορόιδα…

 

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει είναι και πάλι εδώ.

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε υποταχθεί στη μοίρα μας και να δεχόμαστε παθητικά τα πάντα, αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.

Ευτυχώς για το επαναστατικό γόητρο της χώρας όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κρατάνε ψηλά τη σημαία της αμφισβήτησης.

Μάχονται και για μας στην προσπάθεια να μην μας ελέγχουν με τα πάντα και γίνουμε στο τέλος άβουλα πιόνια.

Μετά λοιπόν από τους αρνητές των εμβολίων, παρουσιάστηκαν και οι αρνητές της απογραφής.

Μυαλά-ξουράφια που δεν έχουν φάει ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ το σανό που μας σερβίρεται.

Γιατί ξέρουν ότι η υποτιθέμενη καταμέτρηση πληθυσμού γίνεται για κάποιον από τους παρακάτω λόγους (ή και όλους αυτούς τους λόγους μαζί):

Έρχονται να μας αλλάξουν το DNA

Είναι μια προέκταση του γνωστού πλάνου που υπάρχει με το εμβόλιο. Όλοι ξέρουν ότι ο βασικός του στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας αλλά το πώς θα μεταρρυθμιστεί το DNA του Αποστόλη από το Κορδελιό και της Φωφώς από τα Κάτω Πατήσια. Γι’ αυτό βαράμε κατάμουτρα την πόρτα στους δήθεν απογραφείς. Αυτούς που δήθεν έρχονται να καταγράψουν τον πληθυσμό, αλλά πραγματική τους αποστολή είναι να φυτέψουν τσιπάκια στο μπράτσο του ανυποψίαστου πολίτη με το στυλό που τάχα γράφουν τα στοιχεία.

 

Είναι απεσταλμένοι του Αντίχριστου

Καταρχάς είναι γνωστό ότι τέτοιες διαδικασίες που περιέχουν κωδικούς, καταμετρήσεις, αριθμούς είναι όλες «πράματα του διαόλου». Κι έπειτα είναι δεδομένη (και συνεχής) η προσπάθεια του Αντιχρίστου να εισβάλλει σε κάθε θεοσεβούμενο σπίτι. Δεν θα το κάνει τώρα που θα βρει και ανοιχτή την πόρτα; Μια ματιά στις σημειώσεις των «απογραφέων», όπου τα αθροίσματα βγαίνουνε ΠΑΝΤΑ 666 και τα γράμματα είναι τ’ ανάσκελα (όπως στους δίσκους που όταν έπαιζαν ανάποδα άκουγες σατανικά μηνύματα) θα πείσει και τον πιο άπιστο.

 

Είναι κατάσκοποι του ΕΟΦ

Έχει καταλάβει η Νέα Τάξη Πραγμάτων ότι κάποιοι δεν είναι κορόιδα. Δεν είναι πρόβατα σαν όλους εμάς τους υπόλοιπους που κατεβάζουμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουνε. Είναι επαναστάτες ζόρικοι και ανυπόταχτοι. Αφού έχει εξαντληθεί λοιπόν κάθε πιθανότητα να φάνε το παραμύθι του εμβολίου, θα πρέπει να «φακελωθούν». Να συγκεντρωθούν τα στοιχεία από τους… και καλά απογραφείς (άσχετα που ΗΔΗ έχουν ΑΦΜ, AMKA, πιστωτικές, εντοπισμό τοποθεσίας στο κινητό) για να πιεστούν με άλλους τρόπους να κάνουν το μπόλι.

 

Έρχονται να μας ψεκάσουν

Έχει ξεπεραστεί πλέον κάθε όριο θράσους! Δεν φτάνει που μέχρι σήμερα μας ψεκάζανε με αεροπλάνα από τον ουρανό, τώρα θα έρχονται να μας ψεκάζουν στα ίδια μας τα σπίτια. Στις τσάντες που θα κουβαλάνε οι δήθεν απογραφείς -ανάμεσα στα ντοσιέ και τους χαρτοκόπτες- θα υπάρχουν και σπρέι σε συσκευασία μαρκαδόρου. Και μόλις γυρίσει το βλέμμα του ο ανυποψίαστος απογραφόμενος θα ραίνεται με το γνωστό αέριο που καταστέλλει τις ψυχικές αντιστάσεις και καταλήγει να σε κάνει πειθήνιο όργανο του κράτους.

 

Όπως και να έχει, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί, η Απογραφή θα τελειώσει αλλά όπως φαίνεται δεν θα «Μετράμε Όλοι»...

 

 

Απογραφή: Η διαδικασία για την τρίτη φάση

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση της Απογραφής Πληθυσμού πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

 

Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του.

 

Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

 

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του. • Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.

 

 

Υποχρεωτική η συμμετοχή στην Απογραφή

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

 

Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

 

Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 135 2006 ή να απευθύνονται στο e-mail: 2021census@statistics.gr.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της χώρας έχουν ήδη απογραφεί, επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου