Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Η μάχη των προγραμματικών δηλώσεων


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές και κατά 144.

«Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.


Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απάτη.

Οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Τσίπρας διασταήρωσαν τα ξίφη τους και όταν ο πρωθυπουργός -απαντώντας σε αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι «οι μάσκες έπεσαν» για τη διαφορά προγραμματικών δηλώσεων και προεκλογικών εξαγγελιών- είπε ότι η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη είχε προεκλογικό χαρακτήρα λόγω των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Β.Μεϊμαράκης αντέδρασε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ανάμιξη στα εσωκομματικά της ΝΔ, ωστόσο αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως το σχόλιό του ήταν απλά πολιτικό και δεν είχε το χαρακτήρα εμπλοκής στα εσωκομματικά της ΝΔ.




Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας «εικονικής πραγματικότητας» μέσω των προγραμματικών δηλώσεων, τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα είναι τεράστια, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Φοβάμαι ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε νέο αδιέξοδο», τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη και νέα εξόχως υφεσιακά μέτρα.




Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, με έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα οδηγεί το λαό μονάχα σε συνεχείς θυσίες.




«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε ‘ναι’. Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.




Να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία,κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο. Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, ο κ. Λεβέντης είπε: «Με είπατε λαγό. Η ιστορία θα δείξει ποιος είναι λαγός. Ξέρουμε ποιος έκανε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη».



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου