Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Παγκόσμια πρωτοπορία για τον καθηγητή Κωσνταντίνο Ρίτη

 


και την ομάδα του Εργαστηρίου Μοριακής Αιματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στην κλινική έρευνα για την αποκωδικοποίηση του DAN του Coovid-19!

Αυτή κι αν δεν είναι η είδηση της χρονιάς όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο τη Θράκη και την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο!
 

Στην παγκόσμια πρωτοπορία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού βρίσκεται η Ομάδα του Εργαστηρίου Μοριακής Αιματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της βρίσκεται κοντά στην αποκωδικοποίηση του DNA, της δομής του DNA, κι αν αυτό πιστοποιηθεί, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ στη μάχη για την αναχαίτιση και την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας της Ομάδας που διευθύνει ο καθηγητής Παθολογίας Κωνσταντίνος Ρίτης δημοσιεύτηκαν σε ένα από τα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά κλινικής έρευνας, στο The Journal of Clinical Investigation(JCI) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής(ΗΠΑ) και υπάρχει επιστημονική συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια!

Αν αυτό έχει επιτευχθεί, τότε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι κοντά στην αποκωδικοποίηση της δομής του Covid-19, άρα στην κατανόηση του μηχανισμού πρόσδεσης στα ανθρώπινα κύτταρα, να καταλάβει πως επιβιώνει και πως πολλαπλασιάζεται. Γνωρίζοντας καλύτερα τη δομή του DNA η ανθρωπότητα θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσει να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση του, να φτάσει στην οριστική καταπολέμηση του!

Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που είναι η ναυαρχίδα της Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Για την ιστορία στην Ομάδα του Εργαστηρίου Μοριακής Αιματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης συμμετέχουν οι παρακάτω επιστήμονες: Παναγιώτης Σκένδρος-αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας, Ιωάννης Μητρούλης-επίκουρος καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Παπαγόρας-επίκουρος καθηγητής Ρευματολογίας, Ακριβή Χρυσανθοπούλου-βιολόγος, Βικτωρία Τσιρονίδου-βιολόγος, Αθανάσιος Αραμπατζιόγλου-μοριακός βιολόγος, Αλέξανδρος Μήτσιος-μοριακός βιολόγος-γενετιστής, Δημήτρης Στάκος-καθηγητής Καρδιολογίας και Ηλιάνα Αγγελίδου-βιολόγος 

Σταύρος Παπαθανάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου