Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Το 4ο Φεστιβάλ Ζουρνά άνοιξε την αυλαία της εμποροπανήγυρης Ηράκλειας


Σέρρες: Το Φεστιβάλ Ζουρνά άνοιξε την αυλαία της εμποροπανήγυρης Ηράκλειας (ΦΩΤΟ)
Σκέψεις για την μετατροπή της σε έκθεση προϊοντών...
  • Την έγκριση μεγάλου ποσού για την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου ανακοίνωσε ο Κ. Κοτσακιαχίδης
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Άνοιξε η αυλαία της εμποροπανήγυρης Ηράκλειας το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου. Η τελετή των εγκαινίων είχε και φέτος το χρώμα της παράδοσης αφού συνδυάστηκε με το 4ο Φεστιβάλ Ζουρνά, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό χώρο της πανήγυρης. Την έναρξη του θεσμού κήρυξε ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης ο οποίος ευχαρίστησε την πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού συλλόγου Ηράκλειας «Οι Μακεδόνες» Χριστίνα Τζώρτζη για την άψογη διοργάνωση του τελετουργικού της πρεμιέρας της πανήγυρης καθώς επίσης και το τμήμα ανάπτυξης του Δήμου Ηράκλειας και την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου κυρία Χατζηπανταζή. Ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης παραδέχθηκε ότι ο θεσμός παρουσίασε σημάδια μεγάλης πτώσης την τελευταία πενταετία αλλά υποστήριξε ότι η φθίνουσα πορεία ανεκόπη και την τελευταία διετία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Ο δήμαρχος Ηράκλειας ανακοίνωσε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται η έγκριση πίστωσης ποσού 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ για την ανάπλαση της εμποροπανήγυρης ώστε να δημιουργηθεί νέος εκθεσιακός χώρος που θα φιλοξενεί και την εμποροπανήγυρη για την οποία υπάρχουν σκέψεις να εξελιχθεί σε μία μεγάλη έκθεση αλλά και την λαϊκή αγορά της Ηράκλειας. «Θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας» ανέφερε ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό.
«Στη διάθεση του Δήμου για μία υπερσύχρονη έκθεση»
«Χαίρομαι που βρίσκομαι για άλλη μία χρονιά στο πανήγυρη της Ηράκλειας, ένα από τα πιο μεγάλα και πιο φημισμένα πανηγύρια όλης της Μακεδονίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική αρχή για την εξαιρετική δουλειά που κάνει όπως είπε αναβαθμίζοντας το πανηγύρι. Γνωστοποίησε την πρόθεση του να συνεργαστεί με τον δήμαρχο Ηράκλειας μετατρέποντας τον θεσμό σε μία έκθεση προϊοντών όχι μόνο των Σερρών αλλά όλης της Μακεδονίας. Για τον σκοπό αυτό όπως είπε θα έχει μία συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη ώστε και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να συμβάλλει στην στήριξη και ενδυνάμωση του θεσμού. Τέλος ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας επιθυμεί η περιοχή της Ηράκλειας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη μέρα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

Σ΄ ένα ταξίδι γευσιγνωσίας και παράδοσης σας προσκαλεί και φέτος η εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας. Κάθε χρόνο συρρέουν στην Ηράκλεια χιλιάδες επισκέπτες για να περιηγηθούν στους εκατοντάδες πάγκους των μικροπωλητών αλλά και για να γευτούν το περίφημο λουκάνικο Ηράκλειας ή Τζουμαγιάς.
Η επίσημη τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης Ηράκλειας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και το 4ο Φεστιβάλ Ζουρνά.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με την Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων . Στις 9.30μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία με ελληνικό και ξένο ροκ.
Το Σάββατο 25 Αυγούστου θα δοθεί συναυλία με τον Σάκη Χαβιαρά και την Αφροδίτη Σοφιανίδου , στις 8μ.μ.
Την Κυριακή 26 Αυγούστου θα δοθεί παραδοσιακό γλέντι με τα «Μπρατίμια».
Την Δευτέρα 27 Αυγούστου θα δοθούν αγώνες παραδοσιακής πάλη στο γήπεδο της Ηράκλειας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας , στις 7μ.μ., ο μάγος Μέρλιν και κλόουν θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
Πυγή  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου