Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Live Scores


powered by Agones.gr - Stoixima

στοιχημα

Η πρώτη δικτυακή πύλη της Ηράκλειας Σερρών Κάνοντας "Κλικ" ή "Πατώντας" πάνω στις διαφημίσεις του ιστοχώρου, μας βοηθάτε στην εύρυθμη λειτουργία του και στην οικονομική του ανεξαρτησία.

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

H ιστορία του λουκάνικου - μέρος Α


Φωτογραφία: H ιστορία του λουκάνικου -  μέρος Α
To  Λουκάνικο , είναι γνωστό, ότι είναι η παλαιότερη και πιο ανθεκτική μορφή του επεξεργασμένου κρέατος. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί  σαν η πρώτη “εύκολη τροφή’’  του κόσμου.

Τα φυσικά έντερα προέρχονται  από την υπο-βλεννογόνο, ένα στρώμα του εντέρου που αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο. Είναι εδώδιμο και έχει στενή ομοιότητα με το αρχικό έντερο ,μετά από την επεξεργασία τους.

Η ιστορία της παραγωγής αλλαντικών είναι παράλληλη με την καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου και του πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το έντερο των ζώων για περίβλημα λουκάνικων – για να μην αναφέρουμε μια ποικιλία από άλλες χρήσεις. Μεγάλη ποικιλία λουκάνικου παράγεται σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα επεξεργασμένα έντερα των χοίρων, προβάτων, αιγών και βοοειδών (και μερικές φορές άλογα)

Συχνά θεωρείται ότι τα λουκάνικα εφευρέθηκαν από τους Σουμέριους στην περιοχή που είναι σήμερα το Ιράκ, γύρω στο 4000 π.Χ.. Αναφορά σε ένα μαγειρεμένο προϊόν με βάση το κρέας, γεμιστό σε κατσικίσιο στομάχι ,σαν  λουκάνικο ήταν γνωστό στη Βαβυλώνα και περιγράφεται ως μια συνταγή στο  παλαιότερο βιβλίο μαγειρικής του κόσμου πριν από 3750 χρόνια

Το Κινεζικό Lachang λουκάνικο, το οποίο αποτελείται από κατσικίσιο και αρνίσιο κρέας, αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 589 π.Χ. Ο Έλληνας ποιητής Όμηρος αναφέρει ένα είδος λουκάνικου στην Οδύσσεια.Ο  Επίχαρμος (550 π.Χ.-  460 π.Χ.) έγραψε μια κωμωδία με τίτλο “Το λουκάνικο”.Πολλά βιβλία αναφέρουν ότι τα λουκάνικα ήταν ήδη δημοφιλής μεταξύ των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων.

Ο εικοστός αιώνας έφερε την Βιομηχανική Επανάσταση – έκρηξη επάνω στη νέα τεχνολογία.Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για μαζική παραγωγή σε όλους .σχεδόν τους τομείς της βιομηχανίας .Ειδικά στα τρόφιμα! Στην αρχή, οι στόχοι της μαζικής παραγωγής ήταν κατά κύριο λόγο η ποιότητα και η ταχύτητα, αλλά σταδιακά, η “ποιότητα” ανταγωνίστηκε απέναντι στην νέα αυτή τεχνολογία. Η βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος αντιμετωπίζει τις  δικές της προκλήσεις που ενυπάρχουν στη σφαγή, την επεξεργασία και την ασφάλεια των τροφίμων. «Αποδοτικότητα» και «ποιότητα» έγινε ο κανόνας για τους επεξεργαστές που ανταποκρίθηκε  στην πρόκληση και κατάφερε να  αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.
συνεχίζεται...
To Λουκάνικο , είναι γνωστό, ότι είναι η παλαιότερη και πιο ανθεκτική μορφή του επεξεργασμένου κρέατος. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί σαν η πρώτη “εύκολη τροφή’’ του κόσμου.

Τα φυσικά έντερα προέρχονται από την υπο-βλεννογόνο, ένα στρώμα του εντέρου που αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο. Είναι εδώδιμο και έχει στενή ομοιότητα με το αρχικό έντερο ,μετά από την επεξεργασία τους.

Η ιστορία της παραγωγής αλλαντικών είναι παράλληλη με την καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου και του πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το έντερο των ζώων για περίβλημα λουκάνικων – για να μην αναφέρουμε μια ποικιλία από άλλες χρήσεις. Μεγάλη ποικιλία λουκάνικου παράγεται σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα επεξεργασμένα έντερα των χοίρων, προβάτων, αιγών και βοοειδών (και μερικές φορές άλογα)

Συχνά θεωρείται ότι τα λουκάνικα εφευρέθηκαν από τους Σουμέριους στην περιοχή που είναι σήμερα το Ιράκ, γύρω στο 4000 π.Χ.. Αναφορά σε ένα μαγειρεμένο προϊόν με βάση το κρέας, γεμιστό σε κατσικίσιο στομάχι ,σαν λουκάνικο ήταν γνωστό στη Βαβυλώνα και περιγράφεται ως μια συνταγή στο παλαιότερο βιβλίο μαγειρικής του κόσμου πριν από 3750 χρόνια

Το Κινεζικό Lachang λουκάνικο, το οποίο αποτελείται από κατσικίσιο και αρνίσιο κρέας, αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 589 π.Χ. Ο Έλληνας ποιητής Όμηρος αναφέρει ένα είδος λουκάνικου στην Οδύσσεια.Ο Επίχαρμος (550 π.Χ.- 460 π.Χ.) έγραψε μια κωμωδία με τίτλο “Το λουκάνικο”.Πολλά βιβλία αναφέρουν ότι τα λουκάνικα ήταν ήδη δημοφιλής μεταξύ των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων.

Ο εικοστός αιώνας έφερε την Βιομηχανική Επανάσταση – έκρηξη επάνω στη νέα τεχνολογία.Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για μαζική παραγωγή σε όλους .σχεδόν τους τομείς της βιομηχανίας .Ειδικά στα τρόφιμα! Στην αρχή, οι στόχοι της μαζικής παραγωγής ήταν κατά κύριο λόγο η ποιότητα και η ταχύτητα, αλλά σταδιακά, η “ποιότητα” ανταγωνίστηκε απέναντι στην νέα αυτή τεχνολογία. Η βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις που ενυπάρχουν στη σφαγή, την επεξεργασία και την ασφάλεια των τροφίμων. «Αποδοτικότητα» και «ποιότητα» έγινε ο κανόνας για τους επεξεργαστές που ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και κατάφερε να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.
συνεχίζεται...