Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Live Scores


powered by Agones.gr - Stoixima

στοιχημα

Η πρώτη δικτυακή πύλη της Ηράκλειας Σερρών Κάνοντας "Κλικ" ή "Πατώντας" πάνω στις διαφημίσεις του ιστοχώρου, μας βοηθάτε στην εύρυθμη λειτουργία του και στην οικονομική του ανεξαρτησία.

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Καζαμίας ...για 2015 χρόνια.....


Ο κόσμος έχει αλλάξει.
Το νιώθω στο νερό, το νιώθω στη γη, το μυρίζω στον αέρα.
Πολλά, που ήταν κάποτε, χάθηκαν.

ΤΟΛΚΙΝ


Τ ο irakleiaserr.blogspot.com συγκλονισμένο από τις θεαματικές εξελίξεις στην Ελλάδα τολμάει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να προβλέψει τα μελλούμενα. Φίλες και φίλοι, αυτό είναι για εσάς (οποιαδήποτε ομοιότητα με συμπεριφορές και πρόσωπα δεν είναι καθόλου τυχαία). Πάμε γερά:


Ιανουάριος: Η κυβέρνηση του success story, αφού δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο της γλαστροδημοκρατίας αναγκάζεται να προχωρήσει (και να αποχωρήσει) σε εκλογές. Πρώτο κόμμα βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει δηλώσει 147.563 φορές σε όλες τις γλώσσες ότι...

δεν θα κάνει τίποτα που να τρομάξει τους νοικοκυραίους. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πάρα πολύ επαναστατικό στην Ελλάδα του 2015 με 25% ανεργία και 60% φτώχεια, κάτι παρόμοιο με τον κουβανικό ανταρτοπόλεμο στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα. Μετά την εκλογική συντριβή, οι ακροδεξιοί με τα αστεία ονόματα που μάζεψε ο Σαμαράς μετακομίζουν στη σοβαρή Χρυσή Αυγή.

.
Με τα πολιτικά τους  διαγγέλματα,  δύο ώρες πριν από  τη νέα χρονιά,  Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έταξαν στον Ελληνικό λαό,  τη λήξη των κακουχιών και της μιζέριας.
Μεταξύ των άλλων ο Α. Σαμαράς στο διάγγελμά του -ανεξάρτητα με το τι είπε- υπονόησε πολλά και τα σκιτσάραμε:"Παραλαμβάνοντας πριν από τρία χρόνια μια χώρα και μια οικονομία, σε κατάρρευση,  μεταρρυθμίσαμε  σταδιακά  τον πικρό καφέ της παρηγοριάς, σε καφέ της ελπίδας. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και σε κανέναν Τσίπρα να ξαναγυρίσει τη χώρα στο  χθες.  Και να τα κάνει κυριολεκτικά @ωλο"
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  -ανεξάρτητα με το τι είπε- ο Α. Τσίπρας υπονόησε πολλά  και τα σκιτσάραμε:


"Αφού οι στυλοβάτες του μνημονίου κράτησαν τη χώρα και τους πολίτες κυριολεκτικά στα τέσσερα,  επί τέσσερα και βάλε χρόνια, επανέρχονται σήμερα επαναλαμβάνοντας τους εαυτούς τους, τάζοντας  στο λαό,  ακόμα και του πουλιού το γάλα. Οι πολίτες όμως τους πήραν χαμπάρι. Οι ...γαλατόπιτες και τα μαγικά καθρεφτάκια,  δεν πείθουν πλέον, ούτε  τους Ινδιάνους". 

Το ΠΑΣΟΚ κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν το θεώρησαν σκόπιμο να απευθύνουν διάγγελμα φέτος. Μην ξέροντας προς τα που να ζυγοσταθμιστούν: Να μιλήσουν ως συγκυβερνήτες της Κυβέρνησης Σαμαρά,  ή μήπως να μιλήσουν ως συγκυβερνήτες της αυριανής κυβέρνησης του Συριζα? Οι μονοχαφάηδες!!! Μιας και κυβέρνηση χωρίς τις όποιες τσόντες του ΠΑΣΟΚ, δεν θα νοείται εφεξής στη χώρα. "Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογία. Επάγγελμα είναι. Και οι Πασόκοι δεν είναι κυβερνητικοί εταίροι...Θαμώνες όλων των κυβερνήσεων είναι." τους κατηγορούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι... Με προεξάρχοντες τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνητικό ρήγμα,  είναι πλέον αγεφύρωτο. Και πριν καλά -καλά ξημερώσει η νέα χρονιά. 

Το πιο "πιασάρικο" διάγγελμα πάντως, ήταν το διάγγελμα του Γ.Γραμματέα του ΚΚΕ  Δ. Κουτσούμπα.  Ο οποίος υποσχέθηκε μονοκοντυλιά, την επαναφορά όλων ανεξαιρέτως των επιδομάτων,  που η ρουφιάνα η τρόικα κατάργησε μέσα σε μια νύχτα:

TOP TEN  ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΟ 

 10 – Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα. Το δικαιούνται  420 άτομα.
 09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα.  1987 τυχερά  άτομα θα το ξαναλάβουν.
08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα.  653 λιμενικοί,  δικαιούνται αυτό το επίδομα. 
07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα

 Θα το απολαμβάνουν κάθε μήνα, 329 άτομα

06 – Επίδομα μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)....
...ύψος: 290/μήνα. Δικαιούχοι  6800 δημόσιοι υπάλληλοι.
05 – Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων.  450/μήνα. Εξαιρούνται οι νταλικέρηδες του ιδιωτικού τομέα. 
Θα το νέμονται  ανελλιπώς,  1100 άτομα που δραστηριοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
– Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα.  1790 εργαζόμενοι,  θα επιβραβεύονται κάθε μήνα αν προσέρχονται εγκαίρως στην εργασία τους.
 03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) Στα 595/μήνα ανέρχεται αυτό το επίδομα. Και θα δίνεται σε απροσδιόριστο αριθμό δικαστικών,  που θα ξεκαθαρίζουν τις χρονοβόρες εκκρεμότητες της δικαιοσύνης,  με συνοπτικές διαδικασίες.
02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήνα.  657 υπάλληλοι, δικαιούνται αυτό τα ανθυγιεινό και γεμάτο επικινδυνότητα επίδομα.
και στην κορυφή...
01 – Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου.  Παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Δικαιούχοι: Όλο το προσωπικό των ΕΛΠΕ !!
Οι φήμες πάντως,  που θέλουν το ΚΚΕ,  να τάζει την .... αποκατάσταση και πληρωμή του ημερομισθίου,  σε μεμονωμένους αλλά.... αποπροσανατολισμένους... Συριζαίους απεργούς που εναντιώνονται έμπρακτα στο κράτος, διαψεύδονται. Το μέτρο, θα ισχύει για όλους τους απεργούς. Όπως συνέβαινε επί Καραμανλή του νεότερου: κατά την διακυβέρνηση του οποίου,  ουδείς υπουργός διανοήθηκε να περικόψει το ημερομίσθιο των απεργών. Ένα μέτρο που ευνοεί, τρία εκατομμύρια απεργούς στην κάθε τους κινητοποίηση...
Με τον μέσο Έλληνα πάντως,  να προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει το ποτάμι, σχεδιάζοντας και ξανασχεδιάζοντας,  τους τρόπους της  επιβίωσής του,   ανατέλλει στην Ελλάδα το νέο έτος. Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός εξάλλου,  το έκλεισε με τη ρήση του Κοέλιο: "Αν κάτι το θέλεις πολύ, ακόμα και το σύμπαν συνωμοτεί μαζί σου για να το πετύχεις" 
 Μόνο που στην περίπτωση του έρμου του  Έλληνα υπήκοου,  τα δικά του "θέλω",  (βλέπε:  διαγραφή του χρέους λόγου χάριν) συγκρούστηκαν  μετωπικά με " τα θέλω" και το σύμπαν των δανειστών.  Δανειστών που πείσθηκαν από την συγκυβέρνηση,  πως το χρέος είναι βιώσιμο.  Απαιτώντας  πλέον  την αποπληρωμή των δανεικών,  μέχρι κεραίας. Εντελώς φυσιολογικά λοιπόν, από τις παραμονές κιόλας του νέου έτους, έγινε της πουτ@ν@ς με την σύγκρουση του σύμπαντος κόσμου. 
Ε ρε κάποιες δεκαετίες πίσω, γλέντια που κάμναμε τέτοιες χρονιάρες μέρες!!! Πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ και ...κατεδαφίζαμε ολόκληρο το ράφι. Προσγειώνοντάς το στο γιορτινό μας καλάθι...
Και τώρα; Άντε τώρα να ζήσεις τη δική σου ζωή και όχι τη ζωή κάποιου ...άλλου που μέχρι χθες-υποτίθεται- πως ζούσες, προσπαθώντας να φτιάξεις αυγά... τηγανητά με τις πορδές!!!Το γ@μώτο είναι πότε ακριβώς  ζούσαμε τις ζωές άλλων: Τότε ή τώρα;
 Και με τους κυβερνήτες σου να προσπαθούν να σε πείσουν  από τα κανάλια και τις εφημερίδες της...κυβερνήσεως, πως ο χειρότερος εχθρός σου, είναι ο...καταναλωτικός εαυτός σου! Ο χθεσινός εαυτός σου! 
 Σκάσε και χειροκρότα  λοιπόν πατριώτη. Και κάνε μια προσομοίωση των παλιότερων ρεβεγιόν,  κάτω από τις νέες οικονομικές συγκυρίες!  Αλλά στην κουζίνα του σπιτιού σου αυτή τη φορά! Και γλέντα το με την ψυχή σου. Γιατί κατά πως πάμε, του χρόνου τα πιάτα θα είναι πλαστικά: Για να μη σπάνε....
Όσα Ελληνόπουλα -εντός Ελλάδος- περίμεναν ως τα Φώτα  τον... αποπροσανατολισμένο Άη Βασίλη και τα δώρα του, κι ο Άγιος ακόμα δεν τα επισκέφθηκε,  ας το πάρουν πια απόφαση:  
Κι ας παρηγορηθούν στην ιδέα,  πως πολλά από τα ιθαγενή Ελληνόλπουλα τα "έφτυσε" ο Άγιος ,προτιμώντας  να επισκεφθεί τα συμπατριωτάκια τους της διασποράς.  Που ζούν ...αυτοεξόριστα, στα χιονοσκέπαστα σαλέ της Ελβετίας! Μέσα στις κακουχίες! Κι εκείνα,  του τα πήραν όλα! Ακόμα και τα σώβρακα! Οπότε, που δώρα για τα Ελληνόπουλα της γενέτειρας! 
Εκτός κι αν επικράτησε ...συνωστισμός   ανήμερα πρωτοχρονιά, από original Aγιοβασίληδες και από...Αγιοβασίληδες "λαμόγια" στις καμινάδες. Αν πάντως αντί για δώρα, κάποιοι  κάτω από το δέντρο μας,  δεν βρούμε μήτε το... δέντρο στη θέση του το άλλο πρωί, μην τα φορτώσουμε άδικα όλα στο Άγιο...Κι ούτε σε καμιά άλλη ...εθνότητα συνελλήνων που κάνει πρωταθλητισμό στη χώρα με τις ληστείες...Εντάξει;
Τα φετεινά Θεοφάνεια ωστόσο, είναι φτωχότερα από κάθε άλλη φορά. Ακόμα και τα περιστέρια των φώτων,  στα κεφάλια του κάθε προύχοντα προσγειώνονταν ....εθιμο-τυπικά. Όπως πριν από μερικά χρόνια,  όπου "το πνεύμα εν είδη περιστεράς" πάρκαρε στο κεφάλι του Καρατζαφέρη!!! Κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.
 Και η μεν περιστερά κάποτε την... έκανε, αλλά το πνεύμα -κατά τη γνώμη του ίδιου- παρέμεινε εντός της κεφαλής. Και μας το πουλούσε με τη σέσουλα, με χορηγούς επικοινωνίας τα πλούτη  του. Ώσπου... ο Καρατζαφέρης,  έπεσε στο λάκκο  στον οποίο έσκαβε ανενόχλητος για χρόνια και  για όλους τους άλλους... Ενώ η αγέρωχη περιστερά,  επανέκαμψε επί του βόθρου. Μα για να ...κοπρίσει  τα υποκείμενα εντός του βόθρου αυτή τη φορά...Ο πρόεδρος πλέον είναι πλέον off. Σιορ Γιώργο,  συγνώμη που σ΄ αγάπησα πολύ...Εσύ, μ΄ αγάπησε λιγουλάκι μωρέ;
 Με τη "σούμα" των 180 βουλευτών να μη βγαίνει στον Σαμαρά,  για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας και το τοπίο να μυρίζει εκλογές,  στην  κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ λανσάρονται κάτι περίεργα ταχυδακτυλουργικά τρύκ.  Και καταγγέλλονται σιγά-σιγά,  τα μέτρα του ψηφισθέντος από τον Νομέμβριο του 2014 ακόμα προϋπολογισμού. Προϋπολογισμού,  που υπερψηφίστηκε και από τους συγκυβερνώντες  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  βεβαίως βεβαίως.
Ο Αγωνιστής νυν πρόεδρος ωστόσο, αναβαθμίζοντας εσχάτως  τον και τον ίδιο  ίδιο ...100ετή κίνδυνο,  προερχόμενο από την ίδια και ίδια  πάντοτε  γείτονα Τουρκία,  δηλώνει πως διατίθεται οικειοθελώς,  για παράταση της θητείας του,  για δύο εισέτι χρόνια.  Και ετοιμάζεται για την νέα του  αντίσταση... Όντας ο μόνος Έλληνας που συμπληρώνει 80 χρόνια ενεργού αντιστασιακού βίου: (5 ετών στην εθνική αντίσταση  και στα 85 του... τουρκοφάγος)
Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβλέποντας την Συνταγματική "εκτροπή", στέλνει στο προεδρικό μέγαρο την βουλευτη του κ. Κωνσταντοπούλου που απειλεί με απεργία πείνας μέχρις εσχάτων.  Στα κάγκελα του προεδρικού μεγάρου,  σκαρφαλώνει εξ ...αδιαιρέτου και  η Ραχήλ Μακρή,  δίνοντας από κοινού  των αγώνα της. Έτσι, οι ευσεβείς πόθοι των συστημικών πολιτικών, για διαιώνιση του νυν προέδρου στο νεοκλασικό του παλάτι,  δεν τελεσφορούν. 
Η "κρυφή" ατζέντα  των δανειστών εστιάζεται πλέον  στη μείωση των συντάξεων,   στο ύψος της οικονομικής ευρωστίας των ταμείων. Τουτέστιν: Έχουμε, δίνουμε δεν έχουμε, π@π@λ@!  Επιβάλλοντας και τις απολύσεις, χωρίς αποζημιώσεις,  στον ιδιωτικό τομέα κι άλλα τέτοια φολκλορικά και απολύτως βλαπτικά για την εργοδοσία. Η πιο διαδεδομένη ειδικότητα εργαζόμενου στη χώρα πλέον,  είναι η ειδικότητα του εθελοντή και άμισθου εργαζόμενου...
 Στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται και  περνάνε σε δυάδες, τα  τεστ... αξιολόγησης   του ΑΣΕΠ.   Και στο τέλος,  διατηρεί τη θέση του, ο ένας απ΄τους δύο!!!
Αν  στο μεταξύ δεν συμβεί κάποιο....τυχαίο ατύχημα στον έναν από τους δύο και προκάμουν να φτάσουν κι οι δύο,  ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ...
Στους ...αποτυχόντες του ΑΣΕΠ πάντως, παραδίδονται  δωρεάν μαθήματα υποκριτικής.  Από τους πτωχεύσαντες αλλά και ανανίψαντες αδερφούς Ιρλανδούς.  Για το  αλά greca , ριμέϊκ της ταινίας: "Άντρες έτοιμοι για όλα!"
Νιόπαντρα μα και ...παλαιόπαντρα  ζευγάρια, που περιμάζεψαν στο σπίτι απ΄τα γηροκομεία αμφότερες τις πεθερές χάριν των συντάξεών τους, θα υποστούν άλλη μια μείωση των ...οικογενειακών εισοδημάτων τους.

Μετά και την απόφαση των δανειστών  που προβλέπει, μια και μόνο σύνταξη ανά νοικοκυριό. Εφεξής λοιπόν  θα δίνεται  ολόκληρη,  η μία μόνο απ΄ τις δύο συντάξεις στην μία και μόνο  συμπεθέρα! Η δεύτερη, αν δεν διαθέτει κάποιους άλλους οικονομικούς  πόρους,  θα οδηγηθεί με συνοπτικές διαδικασίες ενώπιον της επιτροπής ευθανασίας, που συστήθηκε για αυτό το σκοπό,  σε κάθε ενορία της επικράτειας!

Η διακριτική ευχέρεια της απόφασης πάντως, αφέθηκε -όπως πάντα- από τους δανειστές μας,  στην κυβέρνηση. Η οποία και μετέθεσε με τη σειρά της, το βάρος της απόφασης στους...οικείους των συμπεθέρων! 
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση, οραματιζόταν τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ των συμπεθέρων... Στο διπλανό βίντεο μια χαρακτηριστική αντίδραση συμπεθέρας που παίρνει την τελευταία της σύνταξη,  εναντίον της άλλης συμπεθέρας που θα συνεχίσει να την εισπράττει!!!"Και μήτε ψ..... στον κ.... μας" που λέει και η παροιμία!

Και για όσους βιάστηκαν να βάλλουν γράμματα στις... τελίτσες, ευτελίζοντας προβοκατόρικα,  το μνημειώδες ετούτο έργο του καζαμία,  (ενώπιον του οποίου σημειωτέον, υποκλίνεται όλη η αρχαιοελληνική μαντεία,  από Κάλχα μέχρι...Τειρεσία)  εγώ ο συντάκτης,  συνιστώ απλά ψυχραιμία...

Μήτε ψύλλος στον κόρφο μας!!!  είναι η ολοκληρωμένη εκδοχή της παροιμίας...
Τέτοιες μέρες, η σκέψη μου ξεστρατίζει  με συμπάθεια και στον έντιμο Έλληνα... φοροφυγάδα! Που αγόρασε κι ένα σκαφάκι κάποτε, για να το μισθώνει -ντεμέκ-σε ...τουρίστες.   Και τώρα; Τώρα  αναγκάζεται   ο ίδιος να νοικιάσει ...όρκες φάλαινες να του το βυθίσουν... Ελέω τεκμηρίων. Τα περισσότερα σκαφάκια πήγαν αύτανδρα. Εξ ...αδιαιρέτου με τους λαθρομετανάστες στα αμπάρια τους.
Κι άντε τώρα, να κάνεις θαλάσσιο σκι, χρησιμοποιώντας μονάχα την ποδο-δύναμη. Των δικών σου ποδιών.  Κουράγιο ...έντιμε φοροφυγάδα.  "Πάλι με χρόνια με καιρούς" που λέει και το δημοτικό μας τραγούδι...
Η κατρακύλα του Έλληνα μεσοαστού δεν έχει τέλος: Κατά πως τα πήρε όλα σβάρνα το Υπουργείο Οικονομικών,  ξεσκίζοντας τον κόσμο στους φόρους της ιδιοκατοίκησης, στους δρόμους της Αθήνας βλέπουμε και τους πρώτους ...άστεγους με τις πόρσε  ,  να κουβαλάνε τα στρώματά τους, ψάχνοντας παγκάκι για να απαγκιάσουν τις νύχτες!!! Απαπαπα! 
Μόνη παρηγοριά -και αντίσταση ταυτόχρονα-  είναι το επικαιροποιημένο σουξεδάκι της τουρκοκρατίας: "Ξύπνα καημένε μου ραγιά, ξύπνα και μη κοιμάσαι πια." Που δονεί από άκρου εις άκρον,  τα σκυλάδικα της επικράτειας,  τις κρύες νύχτες του χειμώνα! 
Κάντε ειρήνη μωρέ....Κι αν είναι να κάνετε πόλεμο, κάντε τον τουλάχιστον με λουλούδια το κέρατό μου! Με το τιμολόγιό τους με το ΦΠΑ τους και με τα όλα τους!!!
Ή έστω,  αν δεν γίνεται να τον αποφύγουμε,  πλακωθείτε τουλάχιστον στον πόλεμο με σαμπάνιες.  Οι έχοντες και κατέχοντες! Προς τέρψιν των  ογκόλιθων της πίστας και των ιερών τεράτων της μουσικής!!!Σαμπάνιες με το τιμολόγιό τους με το ΦΠΑ τους και με τα όλα τους ωσαύτως!!!
Με καμία....κυβέρνηση πάντως  δεν θα ήθελα να ήμουν σερβιτόρος,  σε καλλιτέχνες αυτής της περιωπής! Ανοίγοντας βιαστικά,  τα 64 κιβώτια με τις σαμπάνιες,  μέχρι ότου οι... αοιδοί να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους! Με τα εργατικά ατυχήματα να καραδοκούν...Δεν είμαστε για εργατικά ατυχήματα το κέρατό μου,  με τόσους και τόσους ανασφάλιστους εργαζόμενους τριγύρω....
Μα που στο διάολο,  είναι κι εκείνα τα γ@μημέν@ τα πετρέλαια της...υφαλοκρηπίδας μας το κέρατό  μου; Πολύ αργούμε, πολύ αργούμε, για να γίνουμε όλοι μας σεϊχηδες.  Εγκαινιάζοντας  τον πολιτισμό των Αράβων σείχηδων συναδέλφων,  στα πολιτιστικά κέντρα της χώρας.  Κατά πως μετάλλαξε  και τα σκυλάδικα, στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ,  ο  αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος...

Οι προβλέψεις για τον τουρισμό δεν εξελίσσονται κατά το σχέδιο, με την  ανεργία στον κλάδο  να φορτώνει. Ελλείποντος και του Καρατζαφέρη από το προσκήνιο, η Νέα Δημοκρατία εντέλει τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνθέσει  πρόγραμμα εργασιακής ....εφεδρείας,  των λαθρομεταναστών. Μα οι Έλληνες άνεργοι αρνούνται να πλένουν αυτοκίνητα στα φανάρια...

Φοιτητές της πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. πατεντάρουν έναν υαλοκαθαριστήρα-σφουγγαρόπανο κι έτσι τα αυτοκίνητα,  δεν χρειάζονται πια τις υπηρεσίες των λαθρομεταναστών. Η πατέντα, χρηματοδοτείται από τον ΟΠΑΠ και το "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ" με τον οδηγό να μπορεί ταυτόχρονα να τζογάρει -μέσω  κινητού τηλεφώνου- και  οδηγώντας.


Υπό την κατακραυγή της αριστεράς, οι πιο νταβραντισμένοι λαθρομετανάστες , προσλαμβάνονται προσωρινά  στο μουσείο της Ακρόπολης. Για να σηκώνουν τους κίονες, όταν οι αρχαιολόγοι του μουσείου  καταπιάνονται με την συντήρηση των μαρμάρων. Κι ας συνεχίζει το χαβά της, η ανθελληνική και διεστραμένη Γερμανική εφημερίδα BILD...Επιμένοντας να πουλήσουμε την Ακρόπολη και τα νησιά μας...
Με το βρετανικής εμπνεύσεως πρόσχημα,  πως τα μνημεία του αρχαιελληνικού πολιτισμού κακοσυντηρούνται. Ενώ στα χέρια των δανειστών, θα τύχουν πολύ καλύτερης συντήρησης...
 Για την υποστήριξη της επιχειρηματολογίας της  μάλιστα  η BILD, δημοσιεύει και μια  αφίσσα,  της κρυφής ατζέντας  του κόμματος των Εθνικιστών,  που προαναγγέλει την σκληρή τιμωρία των ...κηπουρών υπουργών  του ΠΑΣΟΚ, που έφεραν τη χώρα σ΄αυτό χάλι...
Από το ...ανθρωπιστικό αυτό αδιέξοδο,  ευτυχώς,  μας γλιτώνει ο Άδωνις. Με την πλήρη  εργασιακή ένταξη των λαθρομεταναστών. Και τα πρόσθετα bonus τους. Οι  λαθρομετανάστες λοιπόν  που θα διακριθούν στους χώρους της εργασίας τους , θα παίρνουν ως πρόσθετο μπόνους από τον Άδωνι και  εισιτήρια διαρκείας,  για τους στημένους αγώνες της Β' Εθνικής κατηγορίας. 
Ενώ εκείνοι οι λαθρομετανάστες,   που θα εργαστούν με αυταπάρνηση για τη σωτηρία της δεύτερης πατρίδας τους,  θα δικαιούνται εισιτήριο πρώτης θέσης,  στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Υπουργείου Εργασίας!   Με πεντηκονταετίας ρωσικά επιβατηγά αεροσκάφη τύπου "τουπόλεφ" που δεν έχουν συντηρηθεί την τελευταία δεκαετία.
Με την ανεργία, ιθαγενών και λαθρομεταναστών εξ αδιαιρέτου,   κολλημένη   στο 28% στη χώρα και τους μακροχρόνια άνεργους, να μετατρέπονται σε ...μακραίωνες άνεργους, οι παραγωγικότεροι των Ελλήνων παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Μα τα βαρυφορτωμένα μεταφορικά μέσα, δεν σταματούν...
Όσοι παίρνουν των ομματιών τους, επαρκώς εκπαιδευμένοι στην πατρίδα σε μισθούς πείνας και έτοιμοι για όλα,  στα παγκόσμια σκλαβοπάζαρα εργασίας, αναδεικνύουν γρήγορα το δαιμόνιο της ράτσας.
Το πείραμα της Κινεζοποίησης και των Ευρωπαίων εργαζόμενων,  που ξεκίνησε πρωτοπορικά από την Ελλάδα, αποδίδει ήδη  θεαματικούς καρπούς. Στην υγειά  των νέων οικονομικο/πολιτικών εργοδοτών τους.
 Ταυτόχρονα, αρχίζει και η αθρόα εξαγωγή... χορευτριών από την Ελλάδα, στα τέως ανατολικά κράτη.  
Μια αντίστροφη ...ανάπτυξη, απο κείνη που γνώρισε η χώρα και οι αγροτικές της περιοχές, όταν οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων , οδηγούσαν ολόκληρη την παραγωγική μας αλυσίδα,  στην αγρανάπαυση από κάθε χειρονατική εργασία. Και μονοδρομημένα  και στα σκυλάδικα της περιφέρειας.
Σήμερα, πολλές ελληνίδες... χορεύτριες,  ύστερα από σκληρές ...οντισιόν,    παίρνουν ...την πολυπόθητη βίζα (με γιώτα η λέξη παρακαλώ) και των ομματιών τους,  για τις ανακάμψασες πλέον οικονομικά,  ανατολοκευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Με το ΠΑΜΕ του  ΚΚΕ στην Αθήνα και τις λοιπές αριστερές δυνάμεις- που επί 35 χρόνια,  μετέτρεψαν τις βιομηχανικές ζώνες της χώρας σε κρανίου τόπο,  με τις απεργίες, τις...καταλήψεις, τις συνδικαλιστικές  τους αργομισθίες, τις παράλογες επιδοματικές και μισθολογικές  απολαβές   κι όλες... 
...εκείνες  τέλος πάντων τις παρενέργειες   του κομματικού συνδικαλισμού- να συνεχίζουν  ωστόσο τον ...αγώνα τους.  Χωρίς κάποια πρόταση εξουσίας της προκοπής! Επαναλαμβάνοντας μονότονα  πως  για τα πάντα όλα,  φταίνε αποκλειστικά τα δύο μεγάλα κόμματα. Που κυβέρνησαν τον τόπο! 
Ενώ οι ...μη κυβερνητικές οργανώσεις μας, δεν κυβέρνησαν -κατά τη γνώμη μας- τον τόπο... Και -κατά τη γνώμη μας πάντα-δεν ευθύνονται για το παραμικρό! Αμ γιαυτό μείναμε  ρε συ Μήτσο Κουτσούμπα, τρεις κι ο κούκος στο τιμημένο ΚΚΕ μας. Με εκνευριστικό σημειωτόν στο 5%. Κι όλο και λιγοστεύουμε...Να 'ξερες  με τι αγωνία κοιτάζω στο Ριζοσπάστη τις κηδείες των καπεταναίων μας... Να 'ξερες μόνο...Να παραδεχτούμε και κανά λάθος μας επιτέλους  λέω εγώ...Στο τέλος,  θα μείνουμε στο κόμμα οι δυό μας...και η ΑΓΝΗ μας πρόθεση...Άντε ρε συ και  με ανάγκασες και εκδηλώθηκα...Χάνοντας και την αντικειμενικότητά μου....

Παρά τις εκατό δόσεις για τα πάσης φύσεως χρέη των νεοελλήνων, τα δημόσια ταμεία παραμένουν άδεια. Ο ένας δανείζεται από τον άλλο, προκειμένου  να κρατήσει ¨ανοιχτό" το ευεργετικό  αυτό παράθυρο. Οι οδηγίες του Υπουργείου οικονομικών προς τις εφορίες πάντως κλιμακώνονται:" Όσοι φορολογούμενοι δεν ανταποκρίνονται: Στον καιάδα!
 Μόνη ζωντανή πηγή εσόδων για το κράτος παραμένει ο ΕΝΦΙΑ, Να δούμε ως πότε κι αυτός. Γιατί στην μόνη χώρα της γης,  τη  ΠΗΔΗΧΤΟλάνδη, όπου ο ΕΝΦΙΑ ήταν τόσο ψηλός,   οι ιδιοκτήτες των ακινήτων,  χάρισαν τα σπίτια τους στο κράτος και διαμένουν πλέον στις εργατικές πολυκατοικίες.  Νέας κοπής!
Η ατυχία του Έλληνα είναι πως θεωρεί "το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του", πατροπαράδοτο στοιχείο της γονικής μέριμνας και κουλτούρας του. Θεμελιώνοντας σπίτια,  με μπετόν σε  στέρεες βάσεις. Αν ξέραμε πως κάποτε θα έμπαιναν  κι αυτά στο στόχαστρο,  θα τα κατασκευάζαμε προκάτ και ξύλινα. Για να μπορούμε να ...την κάνουμε ως οικονομικοί μετανάστες και του λόγου μας, εξ ...αδιαιρέτου με τα σπίτια μας.
 Πρώτο κόμμα βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει δηλώσει 147.563 φορές σε όλες τις γλώσσες ότι...δεν θα κάνει τίποτα που να τρομάξει τους νοικοκυραίους.


Η προεκλογική περίοδος ξεκινά με μία συγκλονιστική αποκάλυψη: ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ήταν μαθητής λυκείου, δεν είχε εκλεγεί πρόεδρος τού 15μελούς. «Επιτέλους έλαμψε η γυμνή αλήθεια! Για να δούμε τι θα μου προσάπτουν τώρα οι αντίπαλοί μου;», δήλωσε ο δημοφιλής πολιτικός.

Στην Ελλάδα γίνονται εκλογές με χαρές και με τραγούδια σε βαρύ πολιτικό κλίμα. Όλα τα κόμματα συγκεντρώνουν μαζί 12.000.000 ψήφους και 156% τού εκλογικού σώματος.
Το irakleiaserr.blogspot.com καταγγέλλει όργιο νοθείας: «Ψήφισαν ακόμα και οι bloggers» γράφει στο λογαριασμό του στο F/B.
Ωστόσο, παρότι οι υποψίες βαραίνουν την απερχόμενη κυβέρνηση -που οργάνωσε τις εκλογές-, η ανικανότητα της είναι τόσο ευρεία, που ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα με 67% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεύτερο με 22%.
Στην Ηράκλεια σταματούν για δυο βδομάδες οι γνωστοί «άγνωστοι» τις παραβατικές ενέργειες. Είχαν πάει να ψηφίσουν. Στην ομάδα «ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ» Σταματά να γράφει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, όλες οι προηγούμενες δημοσιεύσεις  μπήκαν στο Δημαρχιακό πρόγραμμα 2015-2020.
Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πάρα πολύ επαναστατικό στην Ελλάδα του 2015, με 25% ανεργία και 60% φτώχεια, κάτι παρόμοιο με τον κουβανικό ανταρτοπόλεμο στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα.
Μετά την εκλογική συντριβή, οι ακροδεξιοί με τα αστεία ονόματα που μάζεψε ο Σαμαράς μετακομίζουν στη σοβαρή Χρυσή Αυγή.
Φεβρουάριος: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση. Πρώτη του ενέργεια, να κηρύξει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ παράνομη. Το irakleiaserr.blogspot.com ξεκινάει συλλογή υπογραφών, συνεργάζεται με τη Διεθνή Αμνηστία και καταφέρνουν τουλάχιστον, να θεωρούνται οι ψηφοφόροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, παράτυποι λαθρομετανάστες.
Υπουργός από την ΠΕ Σερρών δεν υπάρχει. Παρόλο που και οι επτά βουλευτές της Π.Ε. είναι εκλεγμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες αιματηρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν ξεκινήσει ήδη και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "ναι σε όλα", γιατί ξέρει ότι στο πρώτο "όχι" οι γενναίοι έλληνες θα απαιτήσουν με μαζικές διαδηλώσεις την άμεση επαναφορά Σαμαρά και Βενιζέλου. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί τον ιδανικό οικονομολόγο. «Δεν βιαζόμαστε. Κάνουμε προσεκτικά βήματα», διαρρέει το γραφείο του πρωθυπουργού (ναι, ο κος Τσίπρας είναι).
Για την ώρα λοιπόν, τα οικονομικά αναλαμβάνει μία επιτροπή και στο αναμεταξύ οι υπόλοιποι αναζητούν τον ιδανικό.
Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Κώστας Σημίτης για να πολεμήσει με πρωτοφανή σκληρότητα τις αγορές,
Ο επικρατέστερος για το υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, που ξέρει και καλά αγγλικά. Πλέον, η χώρα είναι πανέτοιμη για μεγάλες αλλαγές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις με νέα και άφθαρτα πρόσωπα στην εξουσία. 

Μάρτιος Το πανελλήνιο συγκλονίζεται από τις κρυφές συνομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Μπόμπολα που βγαίνουν στη δημοσιότητα από την εκπομπή "το σαγόνι του Κυριάκου Θωμαϊδη", ο οποίος παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του Σταύρου όταν μιλούσε για μπάλα, ψάχνοντας για άλλο ένα τυπικό σκάνδαλο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά τελικά έβγαλε λαβράκι. Για 2 μέρες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια βρέχει έλληνες, που πέφτουν ασταμάτητα από τα σύννεφα, αφού δεν μπορούσαν ποτέ να διανοηθούν ότι το Ποτάμι είναι η βιτρίνα που κρύβει τα συμφέροντα 3-4 ζάπλουτων οικογενειών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι είναι αθώος και πάνω από όλα ανεξάρτητος.

Τελειώνει η 73η αποδελτίωση των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών τού Ιανουαρίου 2015. Πρώτος σε προτιμήσεις έρχεται ο κος Τατσόπουλος. Η δεύτερη, κα Κεφαλογιάννη, καταγγέλλει ότι για τον αντίπαλό της προσμετρήθηκαν ψηφοδέλτια από ολόκληρη την Ελλάδα, παρ’ ότι εκείνος κατέβαινε στην Α’ Αθηνών και ότι δεν ακυρώθηκαν όσα ψηφοδέλτια είχαν επάνω κραγιόν από φιλιά και ζωγραφισμένες καρδούλες. Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ζητείται η γνώμη του καρδιολόγου Δρος Κρεμαστινού.
Απρίλιος
Στην εκπομπή του Πρετεντέρη, που έχει αφήσει μακριά μαλλιά και έχει γεμίσει με piercing και tattoo μπας και πιάσει κανά 15% τηλεθέασης, είναι καλεσμένος ο Μπίστης που δηλώνει περήφανα ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα στην πολιτική του καριέρα. Μετά από ένα πέρασμα 3 μηνών στο Ποτάμι, πήγε για 11 μέρες στο νέο κόμμα που έκανε ο Βενιζέλος, με μοναδικό αίτημα να καταργηθούν οι φυλακές, μήπως και γλυτώσει ο χοντρός, έκανε one night stand στο κόμμα Διαμαντοπούλου - Φλωρίδη και καταστάλλαξε πως πρέπει να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξανασώσει την Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα. 

Ξαφνικά, κάποιος θυμάται ότι πρέπει να εκλεγεί φρέσκος Πρόεδρος Δημοκρατίας. Το irakleiaserr.blogspot.com αφρίζει από το μπλογκ του: «Ποιας Δημοκρατίας, βρε ραγιάδες, χάπατα, ********δες, #######οι, ^%%(^%*%;»
Τα ΝΕΑ προκειμένου να βοηθήσουν το λαϊκό αίσθημα ξεκινάνε συλλογή υποψηφιοτήτων και υποστήριξής τους μέσω της ιστοσελίδας τους.
Αυτή η άτυπη λαϊκή ετυμηγορία προκρίνει ως καταλληλότερο τον κο Κουβέλη, επειδή «ταιριάζει με το ντεκόρ τού Προεδρικού Μεγάρου».
Υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται επίσης η κα Γλυκατζή Αρβελέρ (all time classic), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος («γιατί να το κρύβουμε άλλωστε;»), ο κος Σαρτζετάκης (επειδή το 1990 προστάτευσε τους θεσμούς και το Σύνταγμα και επειδή μετά από 25 χρόνια έμαθε τελικά άρπα και πρέπει να αναδείξουμε τις τέχνες), η κα Τρέμη (επειδή δεν προσέξανε ότι είχε προταθεί η κα Γλυκατζή Αρβελέρ και θεωρήσανε ότι χρειάζεται μία γυναίκα υποψήφια για ξεκάρφωμα) και ο κος Μαρινάκης (ως λύση τεχνοκράτη και επειδή οι Ολυμπιακοί είναι 3.000.000 νοματαίοι), ενώ ο Τσίπρας προτείνει για γλαστροπρόεδρο της δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή μετά από πολύωρη συνάντηση στον Μπαϊρακτάρη.
Η Αυριανή επανεκδίδεται εκτάκτως με φύλλο αφιέρωμα στον τάφο της Αμφίπολης και δημοσιεύει τελείως αποκλειστικά τοιχογραφίες που απεικονίζουν το Μέγα Αλέξανδρο σε παρτούζα με τον Ηφαιστίωνα και πέντε έξι ακόμα αγόρια. Ο Δρ. Μπαμπινιώτης ξιφουλκεί εναντίον της εφημερίδας και ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για αγόρια αλλά για αγώρια. Εις μάτην όμως. Ο Μέγας Αλέξανδρος θεωρείται προδότης, οι αδερφοί Γεωργιάδη αναγκάζονται να ανακυκλώσουν το 70% των βιβλίων τους και ο Μ.Α. πατώνει στις προτιμήσεις τού κοινού.
Αηδιασμένη η κα Μπακογιάννη, υποστηρίζει την έκδοση νέας εφημερίδας με τίτλο «Κι άλλη Δημοκρατία».
Ο λαός γιορτάζει με κατάνυξη το Άγιο Πάσχα.
Μάιος
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει το νέο μνημόνιο, με το ελκυστικό όνομα "Ναόμι" και οι πρώτες επιτυχίες δεν αργούν να εμφανιστούν. Ανοίγουν ακόμα 19 χιλιάδες καφενεία στη Θεσσαλονίκη, που βλέπουν κάθε Κυριακή την αρμάδα του Αναστασιάδη να οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, η ανεργία πέφτει στο 0,2% στην περιοχή της Τούμπας και η ανάπτυξη έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της. Παράλληλα, η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της και αποφασίζει να δώσει τέρμα στον κατήφορο της χρεοκοπίας. Τελευταία απόφαση των εντιμότατων δικαστών είναι η αύξηση κατά 476% μόνο, στους μισθούς των δικαστών.


Κάποιο μπέρδεμα γίνεται και η Βουλή αναδεικνύει Πρόεδρο τ.Δ. τον κο Ευ. Βενιζέλο. Ειδικά ο κος Ψαριανός όταν έρχεται η σειρά του να ψηφίσει, ανεβαίνει σε κατάσταση ευφορίας στο έδρανο του και ξεφωνίζει «Βέ-νί-ζέ-λος, Βέ-νί-ζέ-λος…». Ερωτηθείς αργότερα, από αδέκαστους δημοσιογράφους, τι τού συνέβη, ο κος Ψαριανός χαμογελάει σεμνά και δικαιολογείται: «νόμιζα ότι εννοούσαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο, Πρόεδρο των 5 ηπείρων και εφτά Θαλασσών».

Το βράδυ μετά την ψηφοφορία, το MEGA, o ANTέννας, ο Σκάις και ο κος Πρετεντέρης προσωπικά εξηγούν ότι «καλά, αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτό, ότι έγινε - έγινε, ας προχωρήσουμε μπροστά, έτσι και αλλιώς πέντε χρόνια διαρκεί η θητεία, μετά βλέπουμε, μα έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος; αφού η θέση είναι διακοσμητική, τώρα είναι ώρα εθνικής ομόνοιας…»
Την ίδια ώρα, στη Νότια Αυστραλία βρέχει ψάρια και κάτω από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις όλα τα κόμματα και ο κος Ψυχάρης συναινούν ότι «εντάξει, μια χαρά είναι ο Μπένι για πρόεδρος».
Την επόμενη μέρα το irakleiaserr.blogspot.com ξεπερνάει κάθε φαντασία ύβρεων στο μπλογκ του: 20 σελίδες, μία συνεχόμενη λέξη με ακατονόμαστο περιεχόμενο. Καθ’ υπόδειξη τού Ban Ki-moon το internet κλείνει για μία μέρα, το επίμαχο post σφραγίζεται σε κάψουλα και εκτοξεύεται με έκτακτο πύραυλο προς το Διάστημα.

Όταν το internet ξανανοίγει, o δικτυακός τόπος slang.gr ανακοινώνει ότι «τίποτε δεν έχει σημασία από εδώ και πέρα, και εμείς τερματίζουμε τη λειτουργία μας…».

Η επόμενη ανάρτηση του irakleiaserr.blogspot.com φέρει τίτλο «Όχι θα κάτσω να σκάσω» και καθόλου περιεχόμενο.
Ιούνιος
Ο Πέτρος Κωστόπουλος αποφασίζει να κάνει νέο κόμμα με το όνομα "Το πυτάνι" για να καλύψει το κενό του Σταύρου. Στις προγραμματικές δηλώσεις, ο Κωστόπουλος απαριθμεί τα 10 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις όταν είσαι πρωθυπουργός και τα 5 πράγματα που πρέπει να υπογράψεις με την τρόικα μέχρι τον Αύγουστο. Επίσης, δηλώνει στους έλληνες πως θα κάνει πράξη όλα όσα έγραφε κατά καιρούς στο ΚΛΙΚ και το NITRO και στις δημοσκοπήσεις παίρνει άνετα ένα 12%. Ο νέος πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως όταν ξανάρθει στα πράγματα θα σκίσει εκτός από τα μνημόνια και τη συνθήκη της Λωζάνης. 

Ο ΓΑΠ ο 1ος αναγγέλλει πασιχαρής την ίδρυση νέου κόμματος. «Είμαι πανέτοιμος να ριχτώ στον προεκλογικό αγώνα», λέει. «Μα οι εκλογές έγιναν πριν πέντε μήνες», τού λένε. «Αααα…», λέει.

Φήμες, που εμφανίζουν την κα Δούρου και την κα Κωνσταντοπούλου να κυνηγάνε έξαλλες τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, κρίνονται τελικά ανυπόστατες. Πράγματι ο κος Τσίπρας εμφανίζεται με μώλωπες, αλλά το πρωθυπουργικό γραφείο εξηγεί ότι αποκτήθηκαν κατά την κλωτσοπατινάδα στην τελευταία σύσκεψη υπουργών της ΕΕ. Το βράδυ ο Υπουργός Ενημέρωσης, κος Βαρουφάκης (ο γνωστός), αποκαλύπτει στα κανάλια: «και πού να βλέπατε τους άλλους!…»
Με μυστικό διαμεσολαβητή, ο κος Σαμαράς ζητάει από τον διάσημο blogger irakleiaserr.blogspot.com να αναλάβει το ρετουσάρισμα του προφίλ του, εν όψει τού Ειδικού Δικαστηρίου που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη. «Δεν έφταιγα εγώ», επιχειρηματολογεί για να πείσει τον blogger. «Η Τσουδερού με παρέσυρε…».
Ιούλιος
Ο Κώστας Κατσουράνης επιστρέφει στην ΑΕΚ, ο Αλέφαντος στον Ολυμπιακό, ο Μπίστης στο ΠΑΣΟΚ, η Άννα Βίσση στον Σαμαρά, το Μαυροβούνιο στη Σερβία και ο Σπανούλης στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα έρχονται στην Ελλάδα 85 εκ. τουρίστες και η ελληνική οικονομία κοντεύει να πλησιάσει τις γερμανικές επιδόσεις. Ο Παπανδρέου ανακοινώνει από το μαγευτικό Καστελλόριζο τη λήξη του μνημονίου που βρίσκει την Ελλάδα σε τρομερή άνοδο. Σχεδόν οι μισοί έλληνες ηλικίας 18-45 ετών έχουν φύγει από τη χώρα, τα νοσοκομεία λειτουργούν με μπράβους στην είσοδο και τα μαύρα χρόνια ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. 

Ο μήνας ξεκινάει με post τού irakleiaserr.blogspot.com που υμνεί το Σύλλογο φίλων των κυριών της καλής Κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο Πιτσιρίκος με μπαράζ αναρτήσεων εξηγεί τα καλά της ελεύθερης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στα μέσα του μήνα δημοσιεύει εικόνες, πώς απαλλοτριώνει αστακούς και καραβίδες από τα γιοτ των κ.κ. Λάτση και Βαρδινογιάννη, με τα οποία επισκέπτεται βιαστικά τα Μπαρμπέιντος και τα Φίτζι. «Θα τα μοιράσω στους φίλους μου τους ηθοποιούς τού θεάτρου που ψωμολυσσάνε», εξηγεί.
Η bloggόσφαιρα συγκλονίζεται. Εμφανίζεται blog με τίτλο «η Αληθινή   irakleiaserr.blogspot.com» και έπειτα άλλο, με τίτλο «οι Φίλοι της  irakleiaserr.blogspot.com». Στο τελευταίο καταγγέλλεται ότι η «Αληθινή irakleiaserr.blogspot.com» είναι κατασκεύασμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το irakleiaserr.blogspot.com δημοσιεύει φωτογραφίες από την πτήση του με το learjet του κου Χατζηνικολάου.

«Χε, χε. Κτυπάω το σύστημα από τα μέσα», αρθογραφεί. «Τους αφήνω να με ταΐζουν και μετά τους κοιτάω περηφρονητικά. Τότε καταλαβαίνουν πόσο μάταια είναι όλα αυτά.»

«Εντάξει», παραδέχεται μετά από μερικές ημέρες. «Για να μην τους χρωστάω τίποτα, τους μαγείρεψα από τα γεμιστά μου!». Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με δύο ταψιά γεμιστές ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια.
Αύγουστος
Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα, αλλά σε κάθε παραλία ακούς πως από Σεπτέμβριο θα γίνει χαμός. 

Οι μύγες παχαίνουν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Το επιβεβαιώνουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι κυνηγοί που ήρθαν να πιάσουν τον Σήφη το τέρας και τελικά το εντάσσει και το Guinness book στην τελευταία έκδοσή του.
«Είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία τού ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Καζάκης (ο γνωστός).
Ο λαός ασχολείται με τα μπάνια του και με το κυνήγι ιδιαιτερότυπων μεταναστών (όπως αποκαλούνται πλέον) που συλλέγουν εθελοντικά (όπως αποκαλείται πλέον) καρπούς στην ύπαιθρο.
Το πανηγύρι της Ηράκλειας έχει μεγάλη επιτυχία
Οι εκθέτες έχουν καλύψει την πλατεία Μπακογιάννη και ζητούν από το Δήμαρχο να είναι ανοικτή και σε 24ωρη βάση η γουέμπ κάμερα μπροστά στο Δημαρχείο.
Σεπτέμβριος
Αντί να γίνει χαμός, οι όψιμοι επαναστάτες δουλεύουν για 100 ευρώ το μήνα, μήπως και μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έσκασαν όλοι μαζί. 
Ξεκινάει η μητέρα, ο πατέρας και το σόι όλων των δικών στο Παντελώς Ειδικό Δικαστήριο (ΠΕΔι) για τα ειδεχθή εγκλήματα του κου Σαμαρά απέναντι στον Ελληνικό λαό που δεν είχε ιδέα για το έγκλημα.
«Όχιιιιιι!», βρυχάται Το irakleiaserr.blogspot.com από το μπλοκ του. «Ο ελληνικός λαός τα ζητούσε και τα ‘θελε ο κώλος του. Αν δεν τα ‘θελε, θα είχε διώξει τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2012. Τον καημένο τον Σαμαρά τον σύρανε κακήν κακώς προς τα ακροδεξιά.»
Μικρή σημασία έχει, γιατί η δίκη διακόπτεται για να αποφασιστεί πόσα γουνάκια πρέπει να φοράνε οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι πάρεδροι .
Στην Σκοτούσσα γίνεται τ’ αδιαχώρητο έχουν δώσει οικόπεδα και στο Γεφυρούδι, Νέα Τυρολόη και ο χώρος της πανήγυρης φτάνει στις παρυφές του Παλαιοκάστρου και των καλών Δέδρων. Δίνεται παράταση για ακόμη 30 μέρες.
Η Γερμανία απειλεί ότι θα πετάξει έξω από το Ευρώ τα PIIGS και ειδικά την Ελλάδα έξω από την ΕΕ.

«Θα την πετούσαμε και έξω από την Ευρώπη, αλλά Γερμανοί πολίτες έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στην Ελλάδα και δεν θέλουμε να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση», δηλώνει η Frau Merkel.

Οκτώβριος

Μετά από θερμή παράκληση του Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της χώρας στο συνέδριο που γίνεται στο Βέλγιο για το πως θα καταπολεμηθεί η νεανική ανεργία είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Στις δηλώσεις του αναφέρει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι (cult), οι νέοι πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι και πως τα 78 ευρώ το μήνα είναι ένας ιδιαίτερα υψηλός μισθός. Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, νέα και αφράτα κομματόσκυλα, οι μόνοι νέοι δηλαδή που απέμειναν στην Ελλάδα, δηλώνουν πως ο Μητσοτάκης έχει δίκιο και κατηγορούνε τους πολιτικούς πως ήρθε η ώρα να πούνε την αλήθεια και πως για το καλό του τόπου η μόνη λύση είναι η δωρεάν εργασία.  

Μετά από την γνωμοδότηση συνταγματολόγων, ενδυματολόγων, ιστορικών και τού Συλλόγου «οι Φίλοι των τσολιάδων», το θέμα τού αριθμού και τού μεγέθους των γουνακίων στην αμφίεση των ανεξάρτητων και αδέκαστων δικαστών τού ΠΕΔι, έρχεται στη Βουλή για ψηφοφορία.
Η ΝΔ, που στο αναμεταξύ έχει ονομαστεί ΠΑΣΟΚ (Πρώην Αναξιοπαθούσα και νυν Σώφρων, ριζΟσπαστική Κίνηση) πραγματοποιεί μία ιστορική εμφάνιση. Ο εκπρόσωπός της, κος Στ. Θεοδωράκης (ναι, ο γνωστός), με ένα μελίρρυτο λόγο θέτει το Σώμα προ της αυτογνωσίας και προ των ευθυνών του. «Για ένα τέτοιο θέμα, απαιτείται η λαϊκή εντολή», καταλήγει.
«Και τι θέλετε ωρέ; Να πάμε σε εκλογές;», ρωτά ο εκπρόσωπος της Ελιάς κος Μαρκογιαννάκης (ναι, ο γνωστός). «Ουχί! Να γίνει λαϊκό δημοψήφισμα.»
Τα γουνάκια των δικαστών θεωρούνται ως η καλύτερη αρχή για να νεκραναστηθεί ο θεσμός των δημοψηφισμάτων στη χώρα που γέννησε και απαύτωσε τη Δημοκρατία. Η υπουργός Παιδείας κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (ναι, λέμεεεε…) ανακοινώνει ότι η απόφαση είναι τόσο σημαδιακή ώστε θα ενσωματωθεί ως επίμετρο στη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του κου Κ. Παπαρηγόπουλου.
Το δημοψήφισμα προγραμματίζεται για τις 28 Οκτωβρίου «Όλα σε αυτήν τη χώρα έχουν τη φαινομενολογία τους», σχολιάζει ο κος Σπηλιωτόπουλος στο twitter και κερδίζει 136.000 followers.
Το irakleiaserr.blogspot.com διαπληκτίζεται δημόσια με τον ποινικολόγο κο Κούγια για την υπερασπιστική τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν στην δίκη του κου Σαμαρά. Την επόμενη μέρα, ο κος Κούγιας κλαίγεται στα μεσημεριανάδικα επειδή «Το irakleiaserr.blogspot.com με τάπωσε μόνο και μόνο λόγω διαφοράς μεγέθους»…
Το πανηγύρι της Σκοτούσσας δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν την δημοτική αρχή να προετοιμάζει σκεπαστή αγορά.
Νοέμβριος
 Το πρώτο crash test για την αριστερή κυβέρνηση έρχεται με τα αστυνομικά μέτρα που θέλουν να διαφυλλάξουν την καθιερωμένη πορεία για τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλωτές τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που βλέπουν: Ο Δαρείος και η διμοιρία του προσφέρουν σοκολατάκια στα αναρχικά μπλοκ, δεν υπάρχει ούτε μία κλούβα μπροστά απο την αμερικάνικη πρεσβεία, η υδροφόρα της αστυνομίας πετάει μπύρα αντί για νερό και η ομάδα ΔΕΛΤΑ έχει πετάξει τον εξοπλισμό της και τραγουδάει αντάρτικα τραγούδια στα Εξάρχεια. Ο Σαμαράς δεσμεύεται στους χρυσαυγίτες πως όταν ξαναγίνει κυβέρνηση θα βάλει υπουργό προστασίας του πολίτη τον Άδωνη, που πλέον πουλάει βιβλία στις λαϊκές αγορές με 3 ευρώ το κιλό. 
Ο Δήμος τελικά δεν μπήκε στο συνδεσμο των Δημάρχων κι ο Ανδρέας Ανδρεάδης ξεκινά νέο αγώνα μέσα από την ομάδα «ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ» που ήταν ανενεργή μήνες τώρα.

Τώρα που οι στολές των δικαστών και παρατρεχάμενων για το ΠΕΔι έχουν σχεδιαστεί λεπτομερώς, προκηρύσσεται δημόσιος, μειοδοτικός, διεθνής διαγωνισμός για τον οίκο ραπτικής που θα αναλάβει την υλοποίηση των ενδυμάτων.
«Είναι ατύχημα που δεν υπάρχει ακόμα δημόσιος φορέας συρραφής επίσημων ενδυμασιών», δηλώνει απολογητικά στις κάμερες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Μ. Ανδρουλάκης (ναι, δυστυχώς, ο γνωστός).

«Μα υπάρχουν! Δεκάδες!», αποκαλύπτει στο TVXS με ειδικό ρεπορτάζ ο Στ. Κούλογλου. Μετά συρράπτει όλο το βιντεοσκοπηθέν υλικό, το μετατρέπει σε μίνι σειρά ντοκυμαντέρ και τον επόμενο χρόνο κερδίζει το Pulitzer.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνεται στα γκρουπούσκουλα που μάζεψε μετά την σαρωτική του νίκη τον Ιανουάριο και φέρνει μίνι αναταραχή στον κόλπο και στα λαγόνια της κυβέρνησης.

Ο δημοσιογραφικός φακός απαθανατίζει τις κ.κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και Δούρου να τραγουδάνε αγκαλιασμένες το «όλοι οι ρεμπέτες τού ντουνιά» σε γνωστό ρεμπετάδικο του Μεταξουργείου, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Κίνηση ματ από την Ιταλία! Ο Ιταλός πρωθυπουργός – όποιος και αν είναι το Νοέμβριο – προτείνει στις χώρες τού Ευρωπαϊκού Νότου (ΕΝ) να αναβιώσουν το Latin Monetary Union – «που παρά τρίχα θα μεγαλουργούσε πριν 150 χρόνια!» -, δηλαδή να φτιάξουν δικό τους κοινό νόμισμα, το νέο σεστέρσι (Sesterzio Nuovο)!
Όλες οι κυβερνήσεις του ΕΝ πετάνε τη σκούφια τους από χαρά που θα ΄χουν κάτι να απασχολούν τους πολίτες στα δελτία των 9 για τους επόμενους μήνες (τι, μόνο εμείς νομίζατε ότι είμαστε χάπατα;)

Μόνο η Γαλλία κάνει τσιριτζάντζουλες, επειδή δεν θέλει να υιοθετήσει νόμισμα που θα ονομάζεται σεστέρσιο. Θέτει βέτο, όλα τα νομίσματα που θα κυκλοφορήσουν, να έχουν επάνω τους χαραγμένη μία γαλλική μπακέτα ψωμιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πανηγυρίζει και υποστηρίζει την κίνηση.
Στη Γερμάνια το Focus τυπώνει εξώφυλλο, με τον Μοναρχίξ το Γαλάτη, τον Πινόκιο, τον Αριστοτέλη, τον Κόρτο Μαλτέζε, τον Βάσκο ντα Γκάμα, τον Δον Κιχώτη και την Άννα Βίσση, όλους με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο της μίας χειρός.
Την επόμενη μέρα η Ιρλανδία μηνύει το περιοδικό: «Εεεε!… Εμάς, γιατί δεν μάς βάλατε στο εξώφυλλο; Τι διακρίσεις είναι αυτές;», διαμαρτύρεται.
Δεκέμβριος
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται «πού έχουν πάει όλοι οι οικονομολόγοι;» Επειδή τα οικονομικά της πατρίδας δεν δείχνουν φοβερή βελτίωση, ο κος Δραγασάκης προτείνει να προσλάβουν εξωτερικό Υπουργό Οικονομικών, με σύμβαση έργου. Υποδεικνύει τον κο J.K. Galbraith ως καταλληλότερο.
Γάτα, ο Δραγασάκης: «Αν τα πάει καλά ο G., τόσο το καλύτερο. Αν δεν τα πάει, θα έχει αποδειχτεί ότι κανένας οικονομολόγος που ανδρώνεται στα άντρα του καπιταλισμού δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο», εξηγεί στο ΚυΣυμ!
Το θέμα κολλάει στο ηθικό μέρος: «Αποκλείεται να ζητήσουμε από τον Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει σύμβαση έργου. Αφού η θέση καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες…»
Επάνω εκεί, κάποιος χαμηλόβαθμος ΣΥΡΙΖούλης, καθώς γκουγκλάρει για να βρει τα στοιχεία επικοινωνίας του Δρος J.K. Galbraith, ανακαλύπτει ότι ο σοφός οικονομολόγος έχει αποβιώσει.
«Γαμ… Και ήτανε καλή ιδέα», μονολογεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, κος Τσίπρας.
Αιφνίδια, η γραμματεία κεντρικού σχεδιασμού του κεντρικού γραφείου του ΚΚΕ ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας της ΚΝΕ.
«Τόσα χρόνια, εμείς τους εκπαιδεύουμε και μετά όταν αυτοί μεγαλώσουν μεταγράφονται στον Συνασπισμό, μετά στο ΠΑΣΟΚ,» (ΣΣ: η ανακοίνωση εννοεί το πρώην ΠΑΣΟΚ) «μετά στη Νέα Δημοκρατία και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν καριέρες υπουργών, γενικών γραμματέων και άλλων. Για να δούμε τώρα, που δεν θα έχουν να τροφοδοτούνται από εμάς, ΤΙ θα κάνουν τα κόμματα εξουσίας;», είναι η εξήγηση -καταπέλτης του Περισσού.
Το περιοδικό Forbes ανακηρύσσει τον Πιτσιρίκο blogger της χρονιάς.
Με την ευκαιρία, ο Πιτσιρίκος προτείνει την άμεση προκήρυξη εκλογών και την ανάδειξη κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον κο Καραμανλή και τον κο Μπακογιάννη τζούνιορ. Η μαμά του τελευταίου που αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο Ηλίας Β’ στο blog του Πιτσιρίκου, υπερθεματίζει.
Μετά, ο Πιτσιρίκος ανακοινώνει ότι εκείνον δεν τον απασχολούν όλα αυτά, γιατί ασχολείται με το σκι, βρίσκεται στην Ελβετία και «αν δεν έχεις αναπνεύσει τον καθαρό αέρα των Άλπεων, δεν μπορείς να καταλάβεις τον ήλιο και τα ελληνικά καλοκαίρια πλάι στο κύμα».
Η Ελλάδα, μετά από ένα χρόνο αριστερής διακυβέρνησης είναι στα ίδια σκατά που ήταν και πριν. Καμία κουβέντα για δημοψήφισμα, καμία πρωτοβουλία για διαχωρισμό κράτους και παπαδαριού, καμία κίνηση για ελάφρυνση των ποινών, καμία νομοθεσία για αποσυμφόρηση των φυλακών, καμία άποψη υπέρ της νομιμοποίησης των ελαφριών ναρκωτικών. Το συμπέρασμα είναι πως φταίνει οι άλλοι που μας ζηλεύουν και μας πολεμάνε. Ναι, αυτοί φταίνε. Άντε και του χρόνου..
Να ‘μαστε καλύτερα του χρόνου!

Καλή Χρονιά