Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 13 ψηφοδέλτια της ΠΕ Σερρών

Ανακοινώθηκαν οι εκλογικές λίστες των κομμάτων στις Σέρρες

 της 20ης Σεπτεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία  έληγε η διορία δήλωσης τους στα  τοπικά Πρωτοδικεία ενώ την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Στις Σέρρες εκτυλιχθήκανε έντονες εσωκομματικές διεργασίες, παρασκηνιακές ζυμώσεις αλλά και διεμβολισμοί αναφορικά με τα ονόματα τα οποία θα στελέχωναν τις θέσεις των τοπικών λιστών, μάλιστα σε αρκετά κόμματα οι διερευνητικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν την ανακοίνωση των εκλογών. Ουσιαστικά στην πλειονότητα των ψηφοδελτίων δεν υπήρχε και μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου, ωστόσο για ακόμη μία εκλογική αναμέτρηση παρατηρείται η εμφάνιση νέων ονομάτων και στον αντίποδα ηχηρές απουσίες

1.      ΣΥΡΙΖΑ
«Ριζικό λίφτινγκ» είχαμε στην εκλογική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με εξαίρεση την νυν Βουλευτή Αφροδίτη Σταμοπουλή και τον Λευτέρη Αβρααμάκη που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις απαρτίζεται από νέες προσωπικότητες. Κύρια αιτία αποτελεί η προσχώρηση έξι μελών της Νομαρχιακής Σερρών στην Λαίκή Ενότητα ενώ οι Ειρήνη Μυλωνά και ο Γιώργος Καπανταϊδής ανακοίνωσαν την  υποψηφιότητά τους με το κόμμα του Κ. Λαφαζάνη. «Έκπληξη» αποτελεί η απουσία του Π. Κοτρώνη η υποψηφιότητα του οποίου μέχρι την  τελευταία στιγμή θεωρούνταν βέβαιη.
1)Σταμπουλη Αφροδίτη, 2)Αβραμακης Ελευθέριος, 3)Νικόλτσιος Κων/νος, 4)Καρτερος Χρυσοστομος (υιος), 5)Δεμερτζης Μιχάλης, 6)Αργυριαδης Νίκος, 7)Ανθουλακη Φενια, 8)Βελλίκης Φιντιας
2.      ΝΔ  
Με νέα πρόσωπα κατατέθηκε η λίστα της ΝΔ Σερρών με τους Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, Στέλιος Καλαποτλής και Φωτεινή Βαδικόλια να αντικαθιστούν τους Παγώνα Διβανίδου,  Γιώργο Τσιμερίκα και Κώστα Τσιπλάκη. Ωστόσο η προσοχή της Ν.Δ. έχει πέσει εξ ολοκλήρου στον σχεδιασμό με τους Σερραίους υποψηφίους να έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές τους περιοδείες στο Νομό.
1.      Κώστας Καραμανλής, 2. Φωτεινή Αραμπατζή, 3.  Μενέλαος Βλάχβεης, 4. Θεόφιλος Λεονταρίδης, 5.  Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, 6. Στέλιος Καλαποτλής, 7. Εβελίνα Τσιαπάρα, 8. Φωτεινή Βαδικόλια
3.      ΑΝΕΛ
Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν οι Αννα Αραμπατζή και Δαμιανός Δουράκης που την τελευταία εκλογική αναμέτρηση είχαν ταχτεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αντίστοιχα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η πρώην Υπουργός Μακεδονίας κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
1.Μαρια Κολια –Τσαρουχα, 2.Λεοντιαδης Θωμας, 3.Αραμπατζη Αννα, 4.Παπαδοπουλος Αριστειδης, 5. Ρουσος Αναστασιος, 6 Αγγελουδη Ευγγελια, 7. Δουρακης Δαμιανος, 8.Ιωαννιδης Δημητριος
4.      ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Την τελευταία στιγμή έκλεισε το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής να πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της λίστας κατάσταση που είχε παρουσιαστεί και στις εκλογές του Ιανουαρίου.
1)Τζελέπης Μιχαήλ του Γεωργίου, 2) Τρέντσιος Πασχάλης – Κώστας, 3) Οικονόμου Κωνσταντίνος, 4) Γάτσιος Αθανάσιος, 5) Τσερβίστας Μιχαήλ, 6) Βουλγαρίδης Αναστάσιος, 7) Σταύρου Ελένη, 8) Βάκα Βασιλική.

5.      Ποτάμι
Με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με τα άλλα κόμματα ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του  Ποταμιού.  Απών από το ψηφοδέλτιο του Σεπτεμβρίου είναι οι Χ. Παλάζη,  Α. Παρασκευιώτης, Βαρέλας Νίκος, Λαμπαρδής Πασχάλης που αντικαθιστόνται από τους Σαββαϊδη Χάρη, Στρίκου Όλγα, Τσουγκουνίδου Νίνα και Δεληκωνσταντάς Ιωάννης.
Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος 2. Αβδελάς Κωνσταντίνος, 3. Παπουτσόγλου Αργύρης, 4. Σαββαϊδης Χάρης, 5. Στρίκου Όλγα, 6. Τσουγκουνίδου Νίνα, 7. Δεληκωνσταντάς Ιωάννης, 8. Μάνδαλος Στέφανος.
6.      Λαϊκή Ενότητα
Δύο πρώην υποψήφιους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο λόγος για τους Γιώργο Καπανταϊδη ο οποίος και τίθεται επικεφαλής αλλά και την Ειρήνη Μυλωνά. Θέση στο ψηφοδέλτιο καταλαμβάνουν και τα δύο πρώην μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξία Θεοδωρίδου και Σταύρος Παπαϊωάνου.
1.  Καπανταϊδης Γιώργος 2.  Παπαιωάνου Σταύρος, 3.   Πατσιάνης Αστέριος, 4.  Μυλωνά Ειρήνη, 5. Σεμάσης Συμεών, 6. Τερτίπη Σοφία, 7.  Θεοδωρίδου Αλεξία 8.      Καστρινός Θεόδωρος
7.      ΚΚΕ  
Χωρίς ουσιαστικές διαφορές ανακοινώθηκε η λίστα του ΚΚΕ.
1)      Σαραντίδου Φιλιώ, 2) Φαρμάκης Παύλος, 3) Μανδάνας Ζήσης, 4) Γεναρίδου – Βράτολη Αναστασία (Τασούλα), 5) Δίμηζας Πέτος, 6) Πίσιος Αθανάσιος, 7)         Κουρέας Κώστας, 8) Τάτος Γιώργος
8.      Χρυσή Αυγή
1. Αρτέμης Ματθαιόπουλος, 2.  Θεόδωρος Τζαμπάζης, 3. Κωνσταντίνος Βαβλιάκης,4. Αλεξάνδρα Φιλίππου, 5. Γιώργος Καπλανίδης, 6. Ιωάννης Τσώτσος, 7.     Βασίλης Παππαδόπουλος.
9.      ΑΝΤΑΡΣΥΑ
1.      Καρπουτσής  Μιχαήλ, 2. Τζαχρήστας Αθανάσιος, 3. Γραβάνης Δημήτριος
10.  ΚΚΕ ΜΛ-μ-λ ΚΚΕ
1.   Ζαχαρικου Δημητρα, 2.     Παυλιδης Δημητριος, 3.     Σαμαρα Δημητρια
11.  ΕΠΑΜ
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12.  ΟΚΔΕ
-ΣΜΥΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
13.   ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
-Τάσος Μεγαλομύστακας
-Κυριαζής Κοτάνογλου
-Παναγιώτης Γιανγκίδης
-Μιχάλης Σαμπάνης
-Χρήστος Ίντος
-Άνθιμος Ιωαννίδης
-Μύρων Κυρτίδης
 
-Κυριάκος Στεφανίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου