ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ των ΠΟΥΛΙΩΝ 2015


«Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας.

Στα πλαίσια αυτά, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροίων και τον Όμιλο Unesco Σερρών, πρόκειται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης, για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο φυσικό και ζωικό κόσμο.  

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης καλεί όλους, ιδιαίτερα τα παιδιά, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (μεταξύ Μεγαλοχωρίου και Λιμνοχωρίου) από τις 10:00 έως τις 14:00.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.

Ήδη έχουν φθάσει στη λίμνη φοινικόπτερα, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρατηρήσει αργυροπελεκάνους οι οποίοι παρατηρούνται όλο το χρόνο στην Κερκίνη καθώς και λαγγόνες, κορμοράνους, διάφορα είδη ερωδιών, χουλιαρομύτες, αρπακτικά πουλιά που έχουν ήδη φθάσει στην περιοχή για να ξεχειμωνιάσουν, πάπιες, αβοκέτες και άλλα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά.


Φέτος, η Γιορτή Πουλιών στην Κερκίνη συνδυάζεται με την εκδήλωση «Εκδρομή με τρένο και ποδήλατο στην Κερκίνη» που διοργανώνεται από τον  Μεθοριακό Σταθμό Βυρώνειας.

Σχόλια