ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΎΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΎΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;
Είναι το στενό πετσάκι που καλύπτει ή μισοκαλύπτει το κεφάλι του πέους.
Η αντιμετώπισή της κρύβει μύθους και προκαταλήψεις… πχ στους Εβραίους και στους Άραβες σχεδόν όλα τα παιδιά κάνουν επέμβαση, γατί το θεωρούν ως υγιές αλλά συνάμα και για θρησκευτικούς λόγους.
Στον χριστιανικό κόσμο, η επέμβαση αυτή γίνεται σπάνια σε παιδιά και συνήθως ο ενήλικος αποφασίζει αν τον ενοχλεί ή όχι. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη στο αν η φίμωση προκαλεί κάτι σοβαρό στη σεξουαλική ζωή και γι’ αυτό η στάση των γιατρών είναι διχαστική για τους άνδρες ….
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ είναι πως πρέπει να εξετάσει κανείς κάθε άνδρα ξεχωριστά και μόνο αν η φίμωση του προκαλεί δυσχέρεια, πόνο, έντονο ερεθισμό και δυσκολία στη σεξουαλική επαφή να γίνεται επέμβαση… Επειδή πολλοί άνδρες έχουν ακούσει πως αυξάνει τη σεξουαλική ικανότητα και επιβραδύνει την εκσπερμάτιση η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ είναι πως δεν υπάρχουν μελέτες που να το τεκμηριώνουν. Στους διαβητικούς συνιστούμε την επέμβαση, γιατί κάνει πολλές φορές μια άσηπτη φλεγμονή που επιβαρύνει και απορυθμίζει τον διαβητικό άνδρα.

)ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ;
Υπολογίστε 14 μέρες +_ 2 προς τα πίσω από τη 1η μέρα περιόδου και είστε περίπου μέσα…
ΠΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ;
Με αντισυλληπτικά, προφυλακτικά και διακεκομμένη συνουσία… Ωστόσο, όλες οι μέθοδοι έχουν ποσοστά αποτυχίας… δεν είναι τρομακτικό να μείνει μια γυναίκα έγκυος, ιδιαίτερα σήμερα που στη χώρα μας έχουμε υπογεννητικότητα.
ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ;
Εκτός από ακραίες ανωμαλίες, κυρίως κληρονομικές, όπου το πέος είναι μικρό και το λέμε συγγενή μικροφαλλία, όλα τα άλλα μεγέθη είναι κανονικά και μην αγχώνεστε.
Ο καλός εραστής είναι αυτός που παίρνει τα μυαλά της γυναίκας πρώτα… Και κάτι άλλο, μην το μετράτε μόνοι σας, γιατί δεν ξέρετε οι περισσότεροι να το μετρήσετε σωστά… Εάν έχετε μεγάλη αγωνία, να δείτε κάποιον γιατρό.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ;
Όλοι οι άνδρες θα ήθελαν κάτι μεγαλύτερο…ο φαλλός είναι συμβολικά εναρμονισμένος με το μέγεθος της ηδονής και της αρρενωπότητας, κάτι σαν το συμβολικό του μαστού της γυναίκας…όσο πιο μεγάλο το στήθος τόσο πιο σέξι η γυναίκα… η αισθητική αυτή επιθυμία για το μεγάλο στον άνδρα, άλλους τους αφήνει αδιάφορους, άλλους τους αγχώνει και σήμερα ειδικά στην εποχή της εικόνας περισσότερο…
Θα λέγαμε πως η επιλογή για το μέγεθος είναι καλό να συζητηθεί πρώτα σε ένα επίπεδο λογικό και λίγο ψυχολογικό με το γιατρό και, εάν ο άνδρας επιμένει πως νιώθει μειονεκτικά, να περάσει στην επέμβαση που μπορεί να του δώσει την εικόνα που θέλει, για να ξεπεράσει το πλέγμα που τον αγχώνει ….

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΦΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;
Η επέμβαση αυτή, μολονότι αμφισβητείται από τις ιατρικές εταιρείες, με την έννοια ότι δεν έχει πραγματικές ενδείξεις, αφού δεν είναι αρρώστια, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς με καθαρά αισθητικές ή κοσμητικές ενδείξεις αλλά και ψυχολογικά κριτήρια για τους λόγους που το ζητά ένας άνδρας.
Βασική τεχνική σε όλες τις επεμβάσεις είναι η διατομή ενός συνδέσμου στο βάθος του πέους, που κάνει το πέος να βγαίνει περσότερο προς τα έξω κα να φαίνεται μεγαλύτερο μαζί με μια πάχυνση της περιφέρειας που γίνεται με εγχύσεις λίπους, με δερματικές λωρίδες με άλλα μοσχεύματα.

7)ΠΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ;
Ο πιο σίγουρος τρόπος, βέβαια, είναι η αποχή, αλλά, επειδή αυτό δεν ειναι ρεαλιστικό, προτείνουμε αυτό το ελαστικό σκουφάκι που λέγεται προφυλακτικό.
Πολλοί παραπονιούνται ότι είναι δύσκολο να το φορέσουν και κάνουν λάθος, γιατί το φορούν μόνοι τους σαν κάτι περιοριστικό και δύσκολο. Ας δοκιμάσουν να το φορέσουν στη φάση των προκαταρκτικών με βοήθεια δηλαδή του συντρόφου τους που θα τους διεγείρει σωστά και θα το βάλει και σωστά. Κάποιοι άνδρες παθαίνουν ένα είδος αναπηρίας, εάν είναι να το φορέσουν μόνοι τους….

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η` ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ;
Όσες θέλουμε είναι το σωστό… και όσες επίσης μπορούμε, γιατί τα υπόλοιπα που ακούμε από τους φίλους και τους συγγενείς είναι όλα ψέματα. Εάν όμως θέλετε απαντήσεις και αριθμούς, ο μέσος άνθρωπος που εργάζεται είναι τυχερός, εάν έχει διάθεση μια φορά την ημέρα και εάν μπορεί τουλάχιστον τρεις την εβδομάδα. Τώρα, εάν δεν έχετε διάθεση για έναν μήνα, δεν είναι καταστροφή, καθώς πολλά είναι αυτά που μπορούν να συμβούν στην κοινωνία, στη σχέση, στην οικονομία και να μας καταστρέψουν τη βασική αυτή επιθυμία.
Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ;
Ασφαλώς, όχι. Φτάνει να μην μας εμποδίζει στο να βρούμε ένα πραγματικό σύντροφο, γιατί ο ιδανικός της φαντασίωσης στο μυαλό μας είναι μεν εύκολος αλλά δεν είναι καλύτερος από τον άλλο που ακουμπάμε, ψηλαφούμε και τον ακούμε να φωνάζει την ώρα του οργασμού. Το σεξ έχει και μια ανιδιοτέλεια, γιατί θέλουμε εκτός από εμάς να ικανοποιήσουμε και τον σύντροφό μας και αυτό μας κάνει πιο κοινωνικούς και πιο αληθινούς, ενώ μας εκπαιδεύει παράλληλα στη σωματική και πνευματική άσκηση, με την οποία και κιλά χάνουμε αλλά γινόμαστε και πιο έξυπνοι, αφού προσπαθούμε να καταλάβουμε και να απομνημονεύσουμε τα μυστικά του οργασμού της γυναίκας.
ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΞ;
ΟΛΑ αυτά που δεν σκοτώνουν τον άλλο, αλλά πάντα απογειώνουν τη φαντασίωση και τον ερωτισμό. ΠΟΛΛΑ φετίχ είναι ανώδυνα και πολλές λέξεις πρόστυχες. Επίσης βοηθούν, γεύσεις και ποτά, μυρωδιές, στάσεις και άγριες ή βίαιες ενέργειες που είναι κοινά αποδεκτές… Το σεξουαλικό ένστικτο είναι ζωώδες και καθόλου λογικό…
Ό,τι αυξάνει τη διέγερση, καλοδεχούμενο. Φτάνει να μην τραυματιζόμαστε σε βαθμό που να μας πάνε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ;
ΔΕΝ Είναι, όταν γίνεται με παιχνίδι και προκαταρκτική διέγερσης της περιοχής, για να διαστέλλεται πιο εύκολα. Η πρωκτογεννητική περιοχή είναι ερωτογενής περιοχή και διεγείρεται ακόμα και χωρίς τη συνουσία.
ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ;
Καμία σεξουαλική πρακτική δεν είναι ανωμαλία απ’ τη στιγμή που δύο ενήλικοι συναινούν στην ηδονή που τους προκαλεί. Επιστημονικά στους ομοφυλόφιλους δεν έχει τεκμηριωθεί καμία σωματική ή πνευματική ανωμαλία. Ίσως μια κοινωνική δυσφορία και δυσθυμία, γιατί η ετεροφυλοφιλία είναι κυρίαρχη και υπεραξιωμένη, με αποτέλεσμα να καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία σαν μειονότητα και περίεργη. Εάν αποδεκτούμε πως από το σεξ δεν γεννιούνται μόνο παιδιά, αλλά γίνονται και αλλά πράγματα, εάν αποδεχτούμε πως όλοι ο άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά και οικογένεια ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, εάν αποδεχτούμε ότι το διαφορετικό δεν είναι πάντα απειλητικό, εάν αποδεχτούμε πως στη δημοκρατία η ανοχή των άλλων που διαφωνούν μαζί μας στηρίζει αυτό το πολίτευμα, έτσι θα αποδεχτούμε και τις μειονοτικές σεξουαλικές πρακτικές, που ούτως η άλλως είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σήμερα που οι γυναίκες ψηφίζουν και διεκδικούν το σεξ σχεδόν ισότιμα, είναι ίσως υποτιμητικό να θεωρούμε πως οι άνδρες που θέλουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου είναι ανώμαλοι.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ;
Πολλοί ακόμα γιατροί διαφωνούν για τον ακριβή ορισμό της αλλά για λόγους ευκολίας θα πούμε πως είναι γενικά η κατάσταση που ο άνδρας δεν μπορεί να κρατηθεί τόσο όσο χρειάζεται και η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό. Εάν το ορίσουμε σαν χρόνο, θα πούμε πως ΠΡΟΩΡΗ είναι κάτω από ένα λεπτό και γρήγορη πάνω από το λεπτό αλλά σχετικά γρήγορη που πάλι δεν βοήθα τον οργασμό της γυναίκας.
ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΥΣΗΣ…
Το μέγα πρόβλημα των ανδρών που απασχολεί σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού… σαν ορισμός του προβλήματος είναι γενικά η αποτυχία διατήρησης μιας στύσης ικανής σε σκληρότητα για να ολοκληρώσει την είσοδο και την εκσπερμάτιση ο άνδρας. Με πολλές όμως παραλλαγές που μπορούν να σχετίζονται με τη διάρκεια της στύσης, τη σκληρότητα της στύσης, την αλλαγή της σκληρότητας στην πράξη, την απότομη διακοπή της, τη δύσκολη έναρξη της κ.λπ. Αιτίες σήμερα είναι πολλές και οργανικές και ψυχικές…  σαν πιο γνωστές όμως παθήσεις που συνοδεύουν τη ΣΔ είναι ο διαβήτης, η υπέρταση, τα αγγειακά νοσήματα, τα φάρμακα και οι μεγάλες εγχειρήσεις, ενώ σαν ψυχικά αίτια είναι οι δυσκολίες στη σχέση, οι συναισθηματικές ανασφάλειες, οι λανθασμένες απόψεις και το κυρίαρχο αρσενικό καθαρά συναίσθημα του ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΥΣΗ, για να συγκριθώ και να βγω νικητής στη φαντασία της γυναίκας, που θα με συγκρίνει με τους άλλους άνδρες που πιθανόν ήσαν καλύτεροι εραστές από εμένα…
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ;
Είναι ένας βραχνάς για τον σύγχρονο εραστή που τροφοδοτήθηκε από τις αρχαϊκές μεν αγωνίες της φύσης του αλλά και από τα σύγχρονα μοντέλα ζωής, όπου κάποιοι άλλοι φαίνονται ιδανικοί εραστές ενώ εγώ… μάλλον δεν είμαι….
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ ΣΕΞ;
Η συχνή ερώτηση αν η ηλικία προκαλεί δυσκολία στο σεξ έχει απαντηθεί από πολλές επιδημιολογικές έρευνες που δείχνουν πως με τα χρόνια δυσκολεύει η ερωτική απόδοση… Στην 10ετία των 50 πρέπει κανείς να υπολογίσει πως ένας στους δύο άνδρες αρχίζει να έχει μικρά ή μεγάλα προβλήματα στύσης. Και αυτό οφείλεται εν μέρει στη σχετική κόπωση των αγγείων αλλά και στη νοσηρότητα παθήσεων, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, το έμφραγμα που συνοδεύουν την ηλικία αυτή. Οι δυσκολίες αυτές δεν είναι σε όλους τους άνδρες ίδιες, αλλά ποικίλλουν ανάλογα με τον τρόπο ζωής, την κόπωση των σχέσεων και το γενικότερο υπαρξιακό άγχος των ανδρών για τη δύσκολη αυτή ηλικία..
Πολλοί 50ρηδες σήμερα, επειδή είναι ακμαίοι βιολογικά και οικονομικά, περνούν σε σχέσεις με νεώτερες γυναίκες που αναδεικνύουν ένα υπόγειο άγχος επιβεβαίωσης και ανταγωνισμού με τη νεότητα..
Αναλογικά θα λέγαμε πως, στη 10ετία των 20-30, η συχνότητα ΣΔ είναι 10%.
Στα 30-40 περίπου 12%, στα 40-50 20% και στα 50-60 αγγίζει το 40%.
Στην ηλικία των 60+ το ποσοστό δυσκολιών ανέρχεται στο 50-60%.

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΑ;
Σήμερα υπολογίζεται ότι μία στις δύο φορές που κάνει σεξ η γυναίκα δεν έχει οργασμό. Τα αίτια της δυσκολίας αυτής είναι ακόμα υπό διερεύνηση, γενικά όμως θεωρείται πως οι ορμόνες και τα ψυχολογικά ζητήματα κυριαρχούν στη ανοργασμική δυσκολία. Ο γυναικείος οργασμός για τους επιστήμονες είναι ακόμα ένα μυστήριο παρά την έρευνα που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βρεθεί το γυναικείο βιάγκρα.
Μια από τις σκοτεινές πλευρές των δυσκολιών της γυναίκας πρέπει να αποδοθεί στο στερεότυπο της ανδρικής κυριαρχίας, όπου η γυναίκα δεν θέλει αλλά δέχεται το σεξ ως παθητικός δεκτής παρά σαν ενεργητικό υποκείμενο.
Ίσως ακόμα να μην είμαστε μακριά από την περίφημη φράση του ΦΡΟΥΝΤ «εάν θέλετε να μάθετε για την επιθυμία της γυναίκας, ρωτήστε τους ποιητές» και όχι τους επιστήμονες… Πάντως, ένα κοινωνικό στερεότυπο είναι πως η γυναίκα μέσω του σεξ βλέπει ένα μακρινό μέλλον και όχι μια μοναδική στιγμιαία εκτόνωση με την οποία ο άνδρας είναι ήδη πολύ ευχαριστημένος.
Το πιο νέο στο γυναικείο οργασμό είναι μια ουσία που θα λειτουργεί περίπου όπως τα αντικαταθλιπτικά στον εγκέφαλο και που δεν σχετίζεται με το βιάγκρα του ανδρικού οργασμού, που απλώς υποβοηθά τον στυτικό μηχανισμό, εμπλουτίζοντας με αίμα τα σηραγγώδη σώματα.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως ο άνδρας δέχεται μια μηχανική υποστήριξη στο σεξ, ενώ η γυναίκα θα δεχθεί μια πιο εγκεφαλική διέγερση από το φάρμακο.

Υπογράφει ο κ. Στέφανος Χαλκίτης
Πλαστικός Χειρουργός

Σχόλια