Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Πρόληψη του καρκίνου Μειώστε τον κίνδυνο

Η. εύρεση ΤΟΥ καρκίνου βελτιώνει νωρίς τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας ΚΑΙ μακροπρόθεσμης επιβίωσης.
Ψάξτε για:
εξογκώματα, πληγές έλκη ΠΟΥ ΔΕΝ επουλώνονται
ασυνήθιστες Αλλαγές στους όρχεις σας – αλλαγές στο σχήμα, διόγκωση
βήχας  εμφανίσετε Αίμα, ΜΙΑ βραχνάδα σας τριγυρίζει
απώλεια βάρους ΠΟΥ ΔΕΝ Μπορεί ΝΑ εξηγηθεί
Ελιές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  αλλάξει σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα ή να αιμορραγεί
ΜΙΑ φλεγμονή πληγή ΤΟΥ  δέρματος  που δεν έχει επουλωθεί
Αίμα ΣΕ ΜΙΑ Κίνηση ΤΟΥ εντέρου
μόνιμες Αλλαγές στις συνήθειες Της τουαλέτας
Προβλήματα ΤΟΥ ουροποιητικού Αυτά ΤΑ συμπτώματα συχνά σχετίζονται ΜΕ ΠΙΟ Συχνές, λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο , αν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές, ή αυτά τα συμπτώματα επιμένουν, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Έλεγχο του προστάτη

Η αιτία του καρκίνου του προστάτη δεν είναι γνωστή και δεν υπάρχει ενιαίο, απλό τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη. Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να είναι ύποπτος κατά τη διάρκεια της δακτυλική εξέταση (DRE) από το γιατρό σας και με μια εξέταση αίματος για να δούνε αν προστάτη σας ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την ηλικία σας.
Εάν δεν έχετε συμπτώματα και σκεφτόμαστε να κάνουμε μια εξέταση PSA, να εξετάσουν τους κινδύνους και τα οφέλη. ΓΙΑ ΤΗΝ ανίχνευση καρκίνου ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΣΕ πρώιμα σταδία
Η θεραπεία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής λειτουργίας, αλλά μπορεί επίσης να σώσει τη ζωή σας.
Κάντε τη δική σας απόφαση για το αν θα πρέπει να ελέγχεται μετά από συζήτηση με το γιατρό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ποιότητα των πληροφοριών για να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση.

Αλλαγές στους όρχεις σας

Αν και ο καρκίνος των όρχεων είναι σπάνιος, είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου στους άνδρες ηλικίας μεταξύ 15 και 45 ετών. Είναι επίσης ένα από τα πιο θεραπεύσιμα είδη καρκίνου αν βρεθεί ενωρίς. Οι αιτίες αυτού του καρκίνου είναι ασαφές, αλλά οι άνδρες που έχει κατέβει όρχις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Να είστε ενήμεροι για το τι είναι φυσιολογικό για σας και αν δείτε ή να αισθανθείτε τις αλλαγές, δείτε το γιατρό σας.

Ρωτήστε για εξέταση για καρκίνο του εντέρου

Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας. Ο κίνδυνος για καρκίνο του εντέρου αυξάνεται με την ηλικία. Αν είστε άνω των 50 ετών, θα πρέπει να ελέγχονται για καρκίνο του εντέρου κάθε δύο χρόνια.

Τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο

Σταματήστε το κάπνισμα – καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο
προστατεύσετε ΤΟΝ εαυτό σας ΑΠΌ ΤΟΝ ήλιο…       Μείνετε ΣΕ Φόρμα – στόχο για ένα υγιές σωματικό βάρος
- να είναι σωματικά δραστήριοι για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ή όλες τις ημέρες.
Τρώτε για την υγεία – επιλέξτε μια ποικίλη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά και να περιορίσουν . ΤΗΝ πρόσληψη Κοκκίνου κρέατος περιόρισε το Αλκοόλ -. όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα (συνιστάται από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας) ΚΑΙ δοκιμάστε  ΔΥΟ ημέρες Χωρίς Αλκοόλ Να θυμάστε, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις , παρακαλώ επικοινωνήστε με το γιατρό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου