Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Σέρρες: Πασχάλης Τόσιος: Η ασφάλεια του Σερραίου πολίτη πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας


Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση και να ενισχυθεί  η αστυνομική διεύθυνση στον Νομό Σερρών επισήμανε ο υπ. Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Πασχάλης Τόσιος...
Κατά την συνάντηση του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σερρών  και με τον Αστυνομικό Διευθυντή υπογράμμισε ότι οι σοβαρές ελλείψεις όχι μόνο υποτιμούν το φρόνιμα του Έλληνα αστυνομικού αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την ασφάλεια  του Σερραίου πολίτη.
Όπως ειπώθηκε και σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα «Η ασφάλεια στα χρόνια της κρίσης» η υποστελέχωση αλλά και οι τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό δεν επιτρέπουν στην Ελληνική Αστυνομία να εκτελούν το λειτούργημα τους. Συχνά μάλιστα οι Σερραίοι αστυνομικοί αναγκάζονται να βάλουν ακόμα και από την τσέπη τους προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες να την ορθή λειτουργία της αστυνομίας.
Ο κ. Τόσιος μετά από ερώτημα του ενημερώθηκε σχετικά με την κατανομή του στελεχιακού δυναμικού των αστυνομικών τμημάτων σε όλο τον νομό.
Ο υπ. Βουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ κ. Πασχάλης Τόσιος, εστίασε στον κίνδυνο αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι σε αυτή την εξέλιξη συντελεί και η αύξηση της εγκληματικότητας. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια για την εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας των πολιτών με αίσθημα χρέους και αυτοθυσίας παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Υπογράμμισε ακόμη στην ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών αξιοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες της αστυνομικής ιεραρχίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου