Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η Φωτεινή Αραμπατζή για το μνημείο της Αμφίπολης


Τους πολύχρονους αγώνες που έχει δώσει για την ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης θύμισε η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.
Η κ. Αραμπατζή είχε συνοδεύσει και ξεναγήσει πριν από τέσσερα χρόνια κλιμάκιο Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Πολιτισμού του ευρωκοινοβουλίου, που είχαν επισκεφθεί το οικουμενικό ταφικό μνημείο, στον λόφο Καστά. Και αυτή την σημαντική επίσκεψη θέλησε να θυμίσει με τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Η κ. Αραμπατζή άλλωστε είχε θέσει το θέμα της Αμφίπολης στα ευρωπαϊκά φόρα και είχε μιλήσει το 2016 σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αμφίπολη, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τις αρχαιολόγους Λ. Μενδώνη και Κ. Περιστέρη και εκπροσώπους επιμελητηρίων της Αν. Μακεδονίας.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όμως είχε πάρει πάνω της την υπόθεση της Αμφίπολης από την πρώτη στιγμή που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το μνημείο, το 2012. Είχε δουλέψει συστηματικά με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη για την ανάδειξή του.
Αλλά έδωσε σκληρές μάχες και στην ελληνική Βουλή και την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν οι Υπουργοί Πολιτισμού του κ. Τσίπρα θέλησαν να απαξιώσουν συνειδητά και να οδηγήσουν στη λήθη αυτό το οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας λάμψης.
Η κ. Αραμπατζή πίστευε ότι η εγκατάλειψη του μνημείου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε να κάνει και με το σχεδιασμό της όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε στην ομιλία της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
«ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης αποτελεί μία ακόμα ηχηρή απάντηση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απέναντι στις ανιστόρητες επιβουλές γειτονικών λαών, που επιδιώκουν να σφετεριστούν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Μακεδονίας».
Ένας από τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι στην επόμενη τετραετία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βγάλει από την λήθη και να αναδείξει το μνημείο της Αμφίπολης.
Και έχει δεσμευθεί ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστεί προσωπικά. Γι’ αυτό και στην ανάρτηση της στο facebook έγραψε χαρακτηριστικά: «Η εγκατάλειψη και καταδίωξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει… Την ταφόπλακα της λήθης θα σηκώσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου