Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Οικογένεια: Ο θεμέλιος λίθος της Ελλάδας, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΙΩΤΗ

Η οικογένεια αποτελεί το βασικό κύτταρο, πάνω στο οποίο έχει χτιστεί η Ελλάδα. Το περιβάλλον αγάπης και ασφάλειας που αυτή προσφέρει δίνει τη δυνατότητα, από τη μία στους γονείς να ξεδιπλώσουν τα συναισθήματα και τις πιο δημιουργικές πλευρές τους και από την άλλη προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ονειρευτούν και να διδαχθούν το παράδειγμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Ωστόσο τα τέσσερα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα η Ελληνική οικογένεια βάλλεται από όλες τις πλευρές. Με τις επιχειρήσεις να κλείνουν όλο και περισσότεροι οικογενειάρχες, άνθρωποι του μόχθου μένουν χωρίς δουλειά αγωνιώντας για τα προς το ζην. Με τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε διάλυση η Ελληνίδα μητέρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς καλείται καθημερινά να συμβιβάζει την τόσο πολύτιμη για την ίδια και την οικογένεια εργασία της με τον πραγματικό θησαυρό που είναι τα παιδιά της. Ταυτόχρονα για τα νέα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια, οι πόρτες είναι κλειστές. Η αναξιοκρατία στους δημόσιους φορείς και η ασφυξία που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιχειρήσεις, τους αναγκάζει να φύγουν στο εξωτερικό για να καταφέρουν να επιβιώσουν, στερώντας το λαμπρό μυαλό και τις τεράστιες δυνατότητες τους από τη μητέρα-πατρίδα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επιχειρούν να καταργήσουν τον θεσμό του γάμου, πάνω στον οποίο στηρίζεται η Ελληνική οικογένεια και να τον αντικαταστήσουν με «εναλλακτικές» μορφές συμβίωσης.
Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Η Ελληνική οικογένεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ, αλλά και προσωπικά δική μου ως μητέρα δύο παιδιών. Χρειάζονται μέτρα στοχευμένα που θα ενισχύουν την οικονομική ασφάλεια της Ελληνικής οικογένειας και θα βοηθούν στη μείωση της υπογεννητικότητας. Τέτοια μέτρα και προτάσεις περιέχει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Πρώτο μέτρο είναι η καταβολή επιδόματος 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι, το οποίο αποκτά παιδί, ταυτόχρονα το αφορολόγητο όριο θα αυξάνεται 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνουμε τους νέους της Ελλάδας να κάνουν οικογένεια. Έπειτα έρχονται τα βρεφικά είδη. Όλοι παρατηρούμε τις υψηλές τιμές και την αδυναμία πολλών να αγοράσουν τα απαραίτητα. Γι’ αυτό από τις πρώτες ενέργειές μας ως κυβέρνηση θα είναι η υπαγωγή των βρεφικών ειδών στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ και η οικονομική στήριξη των άπορων και φτωχών οικογενειών προκειμένου να τα αποκτήσουν.
Πέραν των οικονομικών κινήτρων θέτουμε στο επίκεντρο την Ελληνίδα μητέρα και τις ανάγκες της. Φροντίζουμε ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού. Είναι άμεση ανάγκη η Ελληνίδα μητέρα, να εργάζεται, να επιχειρεί και να δρα για το καλό της κοινωνίας, χωρίς να χρειάζεται ν αγωνιά για την ασφάλεια του παιδιού της. Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μας θα θεσπίσουμε την 24μηνη προστασία από την απόλυση μετά τον τοκετό και την επαναφορά όλων των επιδομάτων και προνομίων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στερεί τόσο βάναυσα από την Ελληνίδα μητέρα, με έμφαση στις πολύτεκνες και μονογενεϊκές οικογένειες.
Η Ελληνική οικογένεια συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του σπουδαίου Έθνους μας. Προσωπικά νιώθω τον πόνο και την αγωνία, κάθε μητέρας, γιαγιάς και κόρης. Νιώθω την ανάγκη τους να προσφέρουν στην κοινωνία και να δώσουν άξια τέκνα στη πατρίδα τους. Για τους λόγους αυτούς θα σταθώ δίπλα, σύμμαχος, συμπαραστάτης, ένα φιλικό πρόσωπο το οποίο θα υπερασπίζεται με σθένος και αξιοπρέπεια το δικαίωμα της Ελληνικής οικογένειας στη ζωή και την πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου