Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, είναι τελευταία μέρα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ: Λήγει αύριο η διορία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων
Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.450.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5.700.000 δηλώσεων. 
Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι θα υποβληθούν άλλες 100.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω του TAXIS net. Έτσι, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, αύριο, τελευταία μέρα της προθεσμίας θα ολοκληρωθεί η κανονικά διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Ποιες οι επιπτώσεις αν δεν καταθέσετε τη δήλωση στην ώρα της;

Αν χάσετε την προθεσμία και καταθέσετε την φορολογική σας δήλωση εκπρόθεσμα θα υπάρχουν και επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, θα χάσετε τις εκπτώσεις στις δαπάνες που εκπίπτουν, όπως τόκοι στεγαστικών δανείων και ενοίκια, θα πληρώσετε φόρο ίσο με το 2,5% του εισοδήματός σας, ενώ θα χάσετε και την έκπτωση από τις αποδείξεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά θα σας χρεώσουν με 1% επί του φόρου, για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Στην περίπτωση τώρα που η δήλωσή σας είναι μηδενική ή έχετε επιστροφή, αν την καταθέσετε εκπρόθεσμα θα σας επιβληθεί το κατώτατο πρόστιμο που είναι 39 ευρώ.

Για να μην βάλετε λοιπόν κι άλλο το χέρι στην τσέπη… σπεύσατε.
«Οχι» από το Υπουργείο Οικονομικών  σε νέα παράταση 
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014, παρά το γεγονός ότι σχεδόν 250.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. Η σχετική προθεσμία λήγει την Δευτέρα 14-7-2014. Από την εκκαθάριση των μέχρι στιγμής υποβληθέντων δηλώσεων προκύπτει ότι 4 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν φόρο που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 1.300 ευρώ. Επίσης, δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί  ο νέος φόρος των ακινήτων και 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης. Η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η εκκαθάριση θα γίνει στις 25 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική είναι και η χρήση της εφαρμογής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2014 η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της εβδομάδας και ήδη έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα 52.000 τροποποιητικές δηλώσεις.

Εκτός από το ότι οι φορολογούμενοι δεν επωφελούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο πληρωμής του φόρου, από την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεών τους, στελέχη της ΓΓΠΣ τονίζουν πως φέτος η διαδικασία της υποβολής της δήλωσης είναι απλούστερη λόγω των προεκτυπωμένων στοιχείων εισοδήματος και δαπανών, ενώ για πρώτη φορά η εκκαθάριση του φόρου γίνεται, αμέσως, με την αποστολή της δήλωσης.
Επίσης, προτρέπουν τους φορολογούμενους, προκειμένου να διευκολύνουν περαιτέρω την υποβολή των δηλώσεών τους μέσω του TAXISnet, να επιλέγουν τις ακόλουθες ώρες: έως τις 9:30, από 14:00 έως 17:00 και μετά τις 21:00.

ΡΕΚΟΡ: Πάνω από 50.000 τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις

Είχε σπάσει το σύστημα μέσα στις πρώτες ώρες
Τεράστια ήταν η απήχηση που είχε η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων, αφού από τη Δευτέρα που τέθηκε σε λειτουργία οι δηλώσεις ξεπέρασαν τις 50.000.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες ώρες υποβλήθηκαν 18.000 τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός τους είχε φτάσει τις 51.923.
Η προθεσμία για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων είναι μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Σχόλια