Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ανασχηματισμός στη Βρετανία - Οι επιλογές του Κάμερον

Ανασχηματισμός στη Βρετανία - Οι επιλογές του Κάμερον
Σε ανασχηματισμό της βρετανικής κυβέρνησης μετέβη ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την παραίτηση του Ουίλιαμ Χέιγκ από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και ενόψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός όρισε νέο υπουργό Εξωτερικών τον ευρωσκεπτικιστή Φίλιπ Χάμοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Άμυνας μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Τwitter.
Επίσης ο Μάικλ Φάλον, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για την Επιχειρηματικότητα και υπουργός Ενέργειας, αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας.
Ο Φάλον νωρίτερα φέτος είχε προτείνει το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον να πραγματοποιήσει εκστρατεία ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ, αν μια σχεδιαζόμενη επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με αυτήν αποδειχθεί μη αποτελεσματική.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η Νίκι Μόργκαν αναλαμβάνει και υπουργός Παιδείας (διατηρεί τη θέση της ως υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων και Ισότητας), ενώ η Λιζ Τρους αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος Γεωργίας και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χάμοντ θεωρείται υπέρμαχος των περικοπών στις δαπάνες προϋπολογισμού και είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός έναντι της ΕΕ, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο για την Βρετανία να αποχωρήσει από την Ένωση, εάν ο κ. Κάμερον δεν κατορθώσει να επιτύχει καλύτερους όρους. Διάδοχος του Χάμοντ είναι ο Μάικλ Φάλον, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για την Επιχειρηματικότητα και υπουργός Ενέργειας.

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα το βράδυ προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου