Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Live Scores


powered by Agones.gr - Stoixima

στοιχημα

Η πρώτη δικτυακή πύλη της Ηράκλειας Σερρών Κάνοντας "Κλικ" ή "Πατώντας" πάνω στις διαφημίσεις του ιστοχώρου, μας βοηθάτε στην εύρυθμη λειτουργία του και στην οικονομική του ανεξαρτησία.

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Ανδρικός vs. γυναικείος οργασμός: Εσείς ξέρετε τις διαφορές;

Ανδρικός vs. γυναικείος οργασμός: Εσείς ξέρετε τις διαφορές;
Οι βιολογικές διεργασίες που «υποκινούν» τον οργασμό είναι λίγο-πολύ ίδιες στο γυναικείο και το ανδρικό σώμα. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές διαφορές ανάμεσα στο γυναικείο και τον ανδρικό οργασμό, κυρίως ως προς το χρόνο που χρειάζονται τα δύο φύλα για να φτάσουν στην κορύφωση.
Κατά τον οργασμό, συσπώνται οι μύες στα γεννητικά όργανα αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος. Μεταξύ δύο συσπάσεων μεσολαβούν 0,8 δευτερόλεπτα. Στους άνδρες, ο αριθμός των οργασμικών συσπάσεων κυμαίνεται από 4 έως 6, ενώ στις γυναίκες από 6 έως 10.
Ο οργασμός συνοδεύεται συνήθως και από έκκριση υγρών. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο συνηθισμένο στον άνδρα παρά στη γυναίκα. Είναι όμως πιθανό ένας άνδρας να φτάσει σε οργασμό χωρίς να εκσπερματίσει ή να εκσπερματίσει χωρίς να φτάσει σε οργασμό.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι ο γυναικείος οργασμός συνοδεύεται από έκκριση σωματικών υγρών μόνο σε ποσοστό 10%. Το υγρό εκκρίνεται από αδένες που βρίσκονται στα τοιχώματα της ουρήθρας (Skene's glands) και είναι εντελώς διάφανο.
Αν και πολλοί πιστεύουν ότι μια γυναίκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από έναν άντρα για να επιτύχει στον οργασμό, αυτό δεν ισχύει πάντα.
Όταν αυτοϊκανοποιούνται, οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση στον ίδιο περίπου χρόνο. Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα χρειάζεται περίπου 4 λεπτά για να φτάσει στον οργασμό, ενώ για τον άνδρα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 2 με 3 λεπτά.
Στα προκαταρκτικά και κατά τη σεξουαλική πράξη, όμως, η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μεγαλύτερη. Μια γυναίκα χρειάζεται 10 με 20 λεπτά ενώ ένας άνδρας 7 με 14 λεπτά για να φτάσει στον οργασμό.