Επτά αλήθειες που σίγουρα δεν ξέρατε για την... ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας

Επτά αλήθειες που σίγουρα δεν ξέρατε για την... ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας
Στην εποχή που η πληροφόρηση για κάθε αντικείμενο και ειδικά για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα έρχεται από κάθε πλευρά και με ποικίλους τρόπους, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να εξακολουθούν να υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τα σεξουαλικά όργανα αντρών και γυναικών.
Είναι ορισμένα στοιχεία που σπανίως αναφέρονται, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τα γνωρίζουμε ώστε οι γυναίκες να προσέχουν καλύτερα την προσωπική τους υγιεινή, αλλά και οι άντρες να είναι πιο σωστά ενημερωμένοι για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για τις σεξουαλικές τους συντρόφους.
Δείτε 7 αλήθειες για το αιδοίο που σίγουρα δεν γνωρίζατε:
-Οι τρίχες του εφηβαίου εξυπηρετούν έναν ακόμα σκοπό πέραν της προστασίας του αιδοίου. Συγκρατούν τις φερομόνες που εκλύει το γυναικείο σώμα όταν είναι σε σεξουαλική ωριμότητα/διέγερση, ώστε να προσελκύει η γυναίκα τους άντρες με σκοπό την σεξουαλική επαφή και τη... διαιώνιση του είδους!
-Υπάρχουν περίπου 8.000 νευρικές απολήξεις στην κλειτορίδα που εξυπηρετούν αποκλειστικά την γυναικεία απόλαυση/ικανοποίηση κατά την σεξουαλική επαφή. Το πέος στον άντρα έχει τις μισές νευρικές απολήξεις για τον ίδιο σκοπό.
-Το αιδοίο εκτείνεται κατά κανόνα 7-10 εκατοστά προς το εσωτερικό (βάθος), αλλά έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί σε μέγεθος κατά 200% όταν είναι ερεθισμένο, σαν ένα "μπαλόνι". Μην ξεχνάτε ότι το αιδοίο έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ ελαστικό προκειμένου να μπορεί η γυναίκα να γεννήσει.
-Το αιδοίο έχει κάτι κοινό με τον καρχαρία! Περιέχει μια ουσία που είναι γνωστή ως σκουαλένιο και η οποία παράγεται και στο συκώτι του καρχαρία. Πρόκειται για μία λιπαντική ουσία που βοηθάει τους ιστούς του αιδοίου να παραμένουν υγροί, υγιείς και ελαστικοί.
-Κατά την σεξουαλική επαφή, είναι δυνατό η γυναίκα να κολλήσει κάποιο Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νόσημα ακόμα και αν ο σύντροφός της χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Το δέρμα του αιδοίου είναι ευαίσθητο, μπορεί απλά να αγγίξει το μολυσμένο δέρμα του οσχέου και να μεταφερθούν έτσι κονδυλώματα, έρπης, μολυσματική τέρμινθος και ψείρες.
-Το μέσο μήκος των μικρών "χειλιών" του αιδοίου είναι μικρότερο από τα 1,9 εκατοστά. Μόνο στο 1,8% των γυναικών αυτό το σημείο είναι μεγαλύτερο από 3,8 εκατοστά.
-Ενώ οι τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής (μαλλιά) έχουν διάρκεια ζωής ακόμα και 7 χρόνια, οι τρίχες του εφηβαίου στην γυναίκα δεν ζουν πάνω από 3 εβδομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγαλώνουν με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από τα μαλλιά. Αυτή η ιδιαιτερότητα διατηρεί τις τρίχες του εφηβαίου νέες και υγιείς ανεξάρτητα από το πόσο συχνά τις... περιποιείται μια γυναίκα.




Σχόλια