Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Από την Ηράκλεια ξεκίνησε την περιοδεία της η υποψ. Περιφερειάρχης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας

Οι υποψήφιοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου στο ν.Σερρών

Δέσποινα Χαραλαμπίδου-λαϊκη αγορα-Σταμπουλή-2014
Στο παζάρι της Τζουμαγιάς
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής ΕνότηταςΔέσποινα Χαραλαμπίδου συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,  Σταύρο Παπαϊωάννου, την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών,Αφροδίτη Σταμπουλή, τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης Γιώργο Θεοδωρόπουλο, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής στήριξης του ψηφοδελτίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 4-4-14, εργασιακούς χώρους και περιοχές του Νομού μας, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με εργαζόμενους, απολυμένους και ενεργούς πολίτες.
Νωρίς το πρωί  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών, όπου εδώ και ένα περίπου χρόνο απολυμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, λειτουργούν με αξιοθαύμαστη αυτοθυσία το δημόσιο ραδιόφωνο στο Νομό Σερρών. 
Στην συνάντηση οι απολυμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί τόνισαν ότι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν την προσπάθειά τους μέχρι να επαναλειτουργήσει η ΕΡΑ Σερρών ενώ δήλωσαν ότι γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με την παρούσα κυβέρνηση του μνημονίου αλλά μόνο με την ανατροπή σε κεντρικό επίπεδο.
Από την πλευρά της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Σταύρος Παπαϊωάννου εξήραν την υποδειγματική στάση των εργαζομένων και δήλωσαν ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο της Περιφέρειας στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας συνολικά της ΕΡΤ αλλά και ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία. Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί θεσμό απαραίτητο και δείκτη δημοκρατίας σε μία κοινωνία».
Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στη Λαϊκή της Ηράκλειας, όπου συζήτησε με παραγωγούς, εμπόρους και κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής. 
Δέσποινα Χαραλαμπίδου-ενεργοί πολίτες-χρυσοςΣτη συνέχεια συναντήθηκαν με τους«Ενεργούς Πολίτες»που δραστηριοποιούνται ενάντια στην σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού στο Χαρωπό και το Άγκιστρο Σερρών.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εναντίωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις συγκεκριμένες, αλλά και σε κάθε τέτοιου τύπου «επενδύσεις» που καταστρέφουν το περιβάλλον και ενέχουν άμεσους και έμμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, με μόνο σκοπό την κερδοφορία ιδιωτικών συμφερόντων.
Οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν ότι η μεγάλη πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας είναι αντίθετη με οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα ενώ στο πλευρό τους έχουν τη δημοτική αρχή, όσο και την εκκλησία. Από την άλλη μεριά, σημείωσαν ότι η περιφερειακή αρχή του κ. Τζιτζικώστα προκρίνει ενάντια στις φωνές της τοπικής κοινωνίας και τις επιστημονικές μελέτες, το συμφέρον των ιδιωτικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται τα ορυκτά αποθέματα της περιοχής.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Σταύρος Παπαϊωάννου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι το σταμάτημα κάθε χρυσοθηρικής «επένδυσης» στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες) θα είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τους από την 1η Σεπτέμβρη που θα βρίσκονται με τη στήριξη και του σερραϊκού λαού στο τιμόνι της Περιφέρειας.
Δέσποινα Χαραλαμπίδου-κατοικοι παλαιοκάστρουΣτη συνέχεια επισκέφτηκαν το χωριό  Παλαιόκαστρο, όπου έγινε συζήτηση με τους κατοίκους, τόσο για το ζήτημα χωροθέτησης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής αποβλήτων, όσο και για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, που πρόκειται να εγκατασταθεί εκεί.
Περιβαλλοντικό έγκλημα με τις ευλογίες Τζιτζικώστα συντελείται στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών, καθώς μολύνεται συστηματικά ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, ενώ εκεί καταλήγουν ακόμη και τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα των «μπλε κάδων».
Στο κοινό αυτό συμπέρασμα κατέληξαν εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού συλλόγου που δραστηριοποιείται στην περιοχή με την αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
Οι κάτοικοι ζήτησαν τη δέσμευση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότηταςότι θα σταματήσει την επέκταση του έργου. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Σερρών Σταύρος Παπαϊωάννου τόνισαν ότι η διαλογή στην πηγή και οι μικρές μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η μόνη μέθοδος που προασπίζει το περιβάλλον  και σ’ αυτό το πλαίσιο η επέκταση του εν λόγω ΧΥΤΑ δεν έχει καμία θέση. 
Τέλος το μεσημέρι η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και του σωματείου, καθώς και με τη διοίκηση του εργοστασίου.
Δέσποινα Χαραλαμπίδου -ΕΒΖΑπό όλες τις πλευρές διαπιστώθηκε η ανάγκη λήψης άμεσων πολιτικών αποφάσεων, καθώς, τόσο η κυβέρνηση όσο και η απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας έχουν επιδείξει εγκληματική αδράνεια με σοβαρές συνέπειες για την ΕΒΖ, τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς.
Επισημάνθηκε η προτεραιότητα που δίνει η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διατήρηση βιομηχανιών όπως αυτές που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη μέρα στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κύριο μέλημα θα είναι οι επιχειρήσεις όπως η ΕΒΖ, που έχουν τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας,  να στηριχτούν από την Περιφερειακή Αρχή ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή
Από τη μεριά της διοίκησης του εργοστασίου και του εκπροσώπου των εργαζομένων τονίστηκε η διαχρονικά σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά της κας Χαραλαμπίδου (και από τη θέση της βουλευτού) στο ζήτημα της διάσωσης της ΕΒΖ.
Η επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο – ταβέρνα «Αηδόνια», στην οποία ανακοινώθηκε και επίσημα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Σταύρος Παπαιωάννου, καθώς και ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που αποτελείται από τους
  • 1. Αρμάος Μάριος, Βιοκαλλιεργητής (Σιντική), 
  • 2. Δαγκούλης Χρίστος, Αγρότης (Νέα Ζίχνη),
  • 3. Καρτερού Ευαγγελία, Μουσικολόγος (Βισαλτία), 
  • 4. Κατιρτζόγλου Λευτέρης, Δημοτικός Υπάλληλος-μέλος του Δ.Σ. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ (Σέρρες),  
  • 5. Μπόϊκος Αθανάσιος, Συνταξιούχος Δάσκαλος (Σέρρες), 
  • 6. Νικόλτσιος Κωνσταντίνος, Δημοσιογράφος (Εμμανουήλ Παπας),  
  • 7. Πάγκου Γεωργία (Γιούλη), Νοσηλεύτρια Κ.Υ. Ροδολίβους (Αμφίπολη)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου