«Παραμυθιάζει τους ψηφοφόρους»



Ν. Καρύδας: «Κάνε τη διαφορά»

Κάλεσμα στους δημότες των Σερρών να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Νίκος Καρύδας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη «διάβαση πεζών», κατηγορώντας τη πως με επικοινωνιακά τρικ «παραμυθιάζει» τους ψηφοφόρους.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδας τονίζει:
«Προεκλογικά πολλά μπορούν να συμβούν, τηλεοπτικά, στα μάτια του θεατή προκειμένου να τον πείσουν ότι υπάρχουν διαφορές στις ίδιες ακριβώς πολιτικές των άλλων παρατάξεων ότι ενώ προέρχονται, όλες τους οι πολιτικές, από το ίδιο κέντρο, την ΕΕ, ότι θα είναι η εφαρμογή τους πιο ανώδυνη, πιο δελεαστική πιο υποφερτή τέλος πάντων αλλά στο τέλος ο ίδιος ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο.
Μοναδική εξαίρεση, και συνειδητά εκτός αυτού του κάδρου, η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Η μόνη παράταξη που απευθύνεται στο λαό όχι απλά για να ζητήσει την ψήφο του, ούτε φυσικά να τη χαρίσει στους πολιτικούς διαχειριστές των μεγαλοεργολάβων αλλά για να ζητήσει και τη δυναμική συμμετοχή και πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, για συγκρουσιακή αναμέτρηση ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Αυτό που ο λαός έχει απαιτήσει με την ψήφο του.
Στη μονοχρωμία λοιπόν των άλλων παρατάξεων ξεχωριστή θέση προσπαθεί να έχει η “Διάβαση Πεζών” όχι με θέσεις και προτάσεις ή πρόγραμμα ουσίας, αλλά με επικοινωνιακά τρικ που προσπαθούν να δώσουν χρώμα σε ασπρόμαυρη ταινία. Είτε με προτάσεις προς τους αγρότες, που τους μιλάει κυριολεκτικά για αρωματικά φυτά χωρίς φρου φρου, για ξεπέρασμά τους από την κρίση χωρίς καν να αγγίζει το πρόβλημα που τους δημιουργεί η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) της ΕΕ. Αυτό κι είναι στάχτη στα μάτια, αυτό κι αν δεν είναι παραμύθιασμα. Φταίει τάχα το είδος της καλλιέργειας και όχι η γενική αγροτική πολιτική.
Το ίδιο έκανε και με τα στρατόπεδα. Σε ολόκληρη συνέντευξη, καθαρά επικοινωνιακού τύπου, δεν είπε τίποτα στην ουσία. Ποιος θα αναλάβει τα έργα που διαφημίζει; Με τι σχέσεις εργασίας θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς που προτείνει να γίνουν και σωστά να γίνουν; Πόσο θα είναι τα τροφεία; Θα μπορούν οι γονείς να τα πληρώνουν; Τολμάει να πει όπως λέει η “Λαϊκή Συσπείρωση” ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ; Τολμάει να πει, όταν θα έρθει η ώρα των χρηματοδοτήσεων, θα συγκρουστεί ώστε να γίνουν έργα με βάση τις ανάγκες του σερραϊκού λαού και όχι των προγραμμάτων των ΕΣΠΑ; Θα τολμήσει να μη ψηφίσει παραχώρηση σε εργολάβους όπως έκανε στην περίπτωση του ΧΥΤΑ Μετοχίου στο Δημοτικό Συμβουλίου; Να γίνουν τα έργα από αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Δήμου, από εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα όπως δεσμεύεται η “Λαϊκή Συσπείρωση”; Ή τα θεωρούν θέματα που δεν άπτονται της “καθημερινότητας του πολίτη”;
Στόχος μας δεν είναι η πολιτική της “Διάβασης Πεζών” μόνο, αλλά όλων των παρατάξεων που της μοιάζει. Στόχος μας είναι να πούμε στο σερραϊκό λαό ότι η ουσία του πραγματικά διαφορετικού είναι στη “Λαϊκή Συσπείρωση” και όχι σε όποιον παρουσιάζει πιο σύγχρονο, πιο προοδευτικό, πιο επαναστατικό και πιο αριστερό το ίδιο παλιό, ξεπερασμένο και καταχρεωμένο αστικό πολιτικό σύστημα της ευρωλάγνας πολιτικής. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να δείξουμε τη διαφορά μας στο σερραϊκό λαό για να ξέρει πόσο αναγκαίο είναι όχι μόνο να ψηφίσει την δική μας παράταξη, με κομμουνιστή υποψήφιο Δήμαρχο το Νίκο Καρύδα, για να είναι έτοιμος και μετά τις εκλογές στα προσκλητήρια του αγώνα που θα αφήσουν άφωνους όσους σήμερα αναρωτιούνται. “Κι εσείς τι θα κάνετε με τα ΕΣΠΑ, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, και τις δεσμεύσεις του Καλλικράτη”; Σε καλούμε, Σερραία και Σερραίε, σε ανοιχτή σύγκρουση για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που εσύ αποφάσισες για δικό το δικό σου συμφέρον. Σε καλούμε να βγεις στο προσκήνιο. Εσύ να απαιτήσεις και μέσα από τις Λαϊκές μας Επιτροπές και μέσα από την οργάνωση του αγώνα μας να θέσεις εσύ ο ίδιος τις προτεραιότητές σου, τις πραγματικές σου ζωτικές ανάγκες και ο ίδιος μαζί μας να τις παλέψεις ώσπου να γίνουν πράξη. Δεν σε θέλουμε όπως οι άλλοι μόνο στις εκλογές, αλλά στην καθημερινή δράση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που όλες οι άλλες παρατάξεις σου λένε ότι δεν ανατρέπεται. Και μόνο ο φόβος τους στην προοπτική της οργάνωσής σου αποδεικνύει πόσο ευάλωτοι είναι. Στις τοπικές εκλογές λοιπόν αποφασιστικά ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Όχι άλλες αστοχίες».

Σχόλια