Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

«Thunderbirds» : Οι «Κεραυνοί του Διαστήματος»

και τ' αγόρια παίζαν με κούκλες.........

 Οι κούκλες 

της τηλεοπτικής αθωότητάς μας…

Thunderbirds (1965-66)
    Βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας, που είχε ως πρωταγωνιστές της μαριονέτες. 
   Δημιουργήθηκε από τους Gerry και Sylvia Anderson.Προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία σε παραγωγή του AP Films από το κανάλι ATV από τις 30 Σεπτεμβρίου 1965, έως τις 25 Δεκεμβρίου 1966. 
   Η αρχική παραγωγή προέβλεπε 32 επεισόδια των 50 λεπτών, αλλά τα επεισόδια "κόπηκαν" στη μέση και τελικά προβλήθηκαν 64 επεισόδια των 25 λεπτών. 
   Σκηνοθέτες ήταν οι Desmond Saunders, David Lane και David Elliot. Τη μουσική έγραψε ο Barry Gray που είχε γράψει και τη μουσική σε όλες τις σειρές των Andersons. 
  Η σειρά ήταν από τις πιο δημοφιλής -παγκοσμίως- ενώ εξακολουθεί και προβάλλεται ακόμα και σήμερα (π.χ. πρόσφατα προβλήθηκε ξανά στην Ελλάδα από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) ενώ έχει εμπνεύσει ένα μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών προγραμμάτων και σειρών. 
  Ήταν η τέταρτη σειρά του Gerry Andersons και της AP Films("Supercar", "Fireball XL5", "Stingray"). Ο τίτλος εμπνεύστηκε από τον Anderson όταν σε γράμμα που έλαβε από τον μεγαλύτερο αδελφό του που υπηρετούσε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις ΗΠΑ, του ανέφερε ότι υπήρχε μια βάση που ονομαζόταν "Thunderbird Field".
  Ο "αγώνας ενάντια στο χρόνο" είναι το στοιχείο των θεμάτων της σειράς. Ο Anderson σκέφτηκε ότι θα είχαν σωθεί πολλές ζωές στα ατυχήματα που συνέβαιναν στα ανθρακωρυχεία της πατρίδας του, αν ο βαρύς εξοπλισμός που χρειαζόταν για τη διάσωση, ήταν κοντά στο περιστατικό. 
  Πολλοί από τους συντελεστές της σειράς είχαν συνεργαστεί και στο "Stingray" ενώ για το "Thunderbirds" χρησιμοποιήθηκαν τα καινούργια στούντιο της AP Films. 
   Όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο επεισόδιο, "Παγίδα στον ουρανό", το αφεντικό της εταιρίας, Lew Grade, ήταν τόσο ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, που αμέσως ανέθεσε στον Anderson να επεκτείνει τη διάρκεια των επεισοδίων,από 25 λεπτά σε 50 λεπτά. Η παραγωγή ξεκίνησε το 1964 και περιελάμβανε 32 επεισόδια των 50 λεπτών, αλλά τελικά προβλήθηκαν 64 επεισόδια των 25 λεπτών. 
   Το φθινόπωρο του 1966 η σειρά σταμάτησε μετά την άρνηση των Αμερικανικών καναλιών CBS, NBC και ABC να την αγοράσουν. Το κόστος των επεισοδίων ήταν πανάκριβο (λόγω των πρωτοποριακών -για την εποχή- ειδικών εφέ που χρησιμοποιούνταν) και ήταν αδύνατο να συνεχιστεί.
  Έγινε έμπνευση για πάρα πολλούς ενώ η έναρξη της σειράς με την εκπληκτική της μουσική, παίζεται ακόμη και σήμερα από τις βρετανικές στρατιωτικές μπάντες. 
  Επίσης, αρκετά μουσικά συγκροτήματα, "ανοίγουν" τις συναυλίες τους χρησιμοποιώντας το σήμα της σειράς.
    Με το ίδιο θέμα γυρίστηκαν δυο ταινίες μεγάλου μήκους. Σε πολλές χώρες προβλήθηκε δυο και τρεις φορές ενώ κυκλοφόρησαν έξι βιβλία και εκδόθηκαν ακόμη και κόμικς με τους "Thunderbirds"
   Τέλος κατασκευάστηκαν πολλά παιχνίδια, απομιμήσεις των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά και σήμερα θεωρούνται συλλεκτικά.
   Η σειρά μας περιγράφει τις περιπέτειες μιας οργάνωσης που λέγεται "Διεθνής Διάσωσις" και μας μεταφέρει στα μέσα του 21ου αιώνα (μεταξύ του 2026 και του 2065).
   Ιδρυτής της ήταν ο Jeff Tracy (πρώην αστροναύτης που πήγε στο φεγγάρι), που έχει τεράστια περιουσία και αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει προς όφελος όλων των ανθρώπων. 
   Είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε για να βοηθάει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και μηχανήματα. 
  Ο Jeff Tracy έχει πέντε γιους που αναλαμβάνουν τις διασώσεις και κινούνται με "Thunderbirds" μηχανές, ενώ φορούν ομοιόμορφες στολές που φέρουν τα διακριτικά της "Διεθνούς Διάσωσης":
1. Ο Scott Tracy (πήρε το όνομά του από τον αστροναύτη Carpenter), κινείται με το "Thunderbird 1" και είναι ο κύριος συντονιστής, έχοντας στη στολή του διακριτικά χρώματος μπλε. Το "Thunderbird 1" είναι ένα υπερηχητικό πυραυλικό αεροπλάνο που χρησιμοποιείται για τη γρήγορη επικοινωνία των υπολοίπων και επίσης ως κινητή βάση.
2. Ο Virgil Tracy (πήρε το όνομά του από τον αστροναύτη Grisom και κινείται με το "Thunderbird 2", με χρώμα απαλό κίτρινο. Είναι ένα υπερηχητικό όχημα που χρησιμοποιείται για μεταφορά ή διάσωση μεγάλων οχημάτων ή αεροπλάνων και μεταφέρει το βαρύ εξοπλισμό διάσωσης.
3. Ο Alan Tracy (πήρε το όνομά του από τον αστροναύτη Separd) και κινείται με το "Thunderbird 3", με χρώμα λευκό. Είναι ένα διαστημόπλοιο που απογειώνεται κάθετα και χρησιμοποιείται για τη συντήρηση ή αν χρειαστεί για τη διάσωση του "Thunderbird 5".
4. Ο Gordon Tracy (πήρε το όνομά του από τον αστροναύτη Cooper), κινείται με το "Thunderbird 4" και έχει διακριτικά με χρώμα πορτοκαλί. Είναι ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για τη διάσωση άλλων υποβρυχίων.
5. Ο John Tracy (πήρε το όνομά του από τον αστροναύτη Glenn) κινείται με το "Thunderbird 5", με χρώμα κόκκινο. Είναι ένας διαστημικός σταθμός που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και παρακολουθεί όλες τις εκπομπές, σε όλο το κόσμο για κλήσεις προς βοήθεια. Παράλληλα, διαχειρίζεται την επικοινωνία της "Διεθνούς Διάσωσης".
   Επίσης, στα πρώτα επεισόδια, εμφανίστηκε και το"Thunderbird 6", που έμοιαζε με πεταλούδα αλλά εγκαταλείφθηκε γιατί ήταν πάρα πολύ βαρύ όχημα.
   Επικεφαλής είναι ο Jeff Tracy και πλαισιώνεται από την ηλικιωμένη μητέρα του που ονομάζεται απλώς "γιαγιά", την επιστημονική μεγαλοφυΐα και αρχιμηχανικό Hiram Brains Hackenbaker ή πιο απλά Brains, τον θαλαμηπόλο της οικογένειας Kyrano και τη κόρη του Tin-Tin. Οι δυο τελευταίοι είναι ρομαντικοί τύποι και συνδέονται με τον Alan Tracy καθώς συμμετέχουν μαζί του σε αρκετές αποστολές. 
   Όλοι ζουν σε ένα απομακρυσμένο και άγνωστο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Tracy Island. 
   Επίσης η οργάνωση διατηρεί και δίκτυο πληροφοριών με κύριο κατάσκοπό της την Lady Penelope Con
  Η οργάνωση καλύπτει με τις αποστολές της όλη την υφήλιο, ενώ φτάνουν μέχρι και στο διάστημα, χρησιμοποιώντας τα φουτουριστικά οχήματά τους, τα "Τhunderbirds".
    Πολλές από τις καταστροφές που αντιμετωπίζουν είναι αποτέλεσμα ατυχημάτων ή κακοτυχίας, αλλά μερικές φορές ακόμα και σαμποτάζ. 
  Το αντίπαλο δέος (γιατί έπρεπε να υπάρχει και αυτό), είναι οι "The Hood" που είναι οι "κακοί" της σειράς, οι οποίοι προκαλούν ατυχήματα με σκοπό τη κλοπή των οχημάτων από την οργάνωση.
   Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1970 ενθουσιάζοντας τα παιδιά και σημειώνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
Η Πινακοθήκη των ηρώων
Jeff Tracy
   Ο ιδρυτής της Διεθνούς Διάσωσης, ο 56χρονος Jeff Tracy ξεκίνησε τη ζωή σε ένα αγρόκτημα σιταριού στο Κάνσας. 
   Υπηρέτησε την  στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τελικά κατάφερε να αποκτήσει τον βαθμό του  συνταγματάρχη πριν από τη μεταφορά του σε αποστολές στον Οργανισμό Διαστήματος.
    Έκανε λαμπρή καριέρα και είχε μεγάλες επιτυχίες σαν αστροναύτης και ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που ταξίδεψε και περπάτησε στο φεγγάρι. Όταν η σύζυγός του πέθανε πρόωρα, η ανατροφή των  πέντε γιων του, έγινε το πρώτο καθήκον του Jeff. 
    Αργότερα έκανε διάφορες πολυσύνθετες μηχανικές κατασκευές και παρόλο που η φροντίδα για την οικογένειά του παρέμεινε αμείωτη και η οικοδόμηση μιας επιχείρησης δεν ήταν εύκολη υπόθεση τελικά έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. 
   Η ανθρωπιά προς τους άλλους ήταν ο κυριότερος λόγος που τον ώθησε να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να δημιουργήσει και να αναπτύξει ένα κρυφό όνειρο του την Διεθνή Διάσωση (IR – International Rescue)
Scott Tracy
  Ο μεγαλύτερος από τα αγόρια Tracy, ο 30χρονος Scott ήταν εκπαιδευμένος στο Yale και στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 
   Παρασημοφορημένος  για την ανδρεία κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α., είναι ο διοικητής του τομέα της Διεθνούς Διάσωσης και κυβερνήτης του Thunderbird One, αναγνωριστικό αεροσκάφος της IR. 
    Αυτός είναι μαζί με τον αδελφό του, τον  Alan,  -τακτικό συγκυβερνήτη του Thunderbird Three-  υπεύθυνος για τις αποστολές στο διάστημα των  πυραύλων IR. 
   Η ευθύνη για την πρόσβαση σε μια καταστροφή και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το τι σχέδιο διάσωσης θα ακολουθήσουν τα σκάφη συνήθως πέφτει στους ώμους του Scott, αφού είναι σχεδόν πάντα ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει στη ζώνη κινδύνου. 
   Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν επίσης την ανάληψη της οργάνωσης, όταν ο πατέρας του είναι μακριά από το Tracy Island.
Virgil Tracy
   O 27χρονος Virgil αποφοίτησε από την Σχολή Προηγμένης Τεχνολογίας στο Ντένβερ, και τα πολλά διπλώματα του πάνω στη Μηχανική, τον καθιστούν ιδανικό άνθρωπο για να ελέγχει τα πολλά και ποικίλα και πολύπλοκα μηχανήματα που μεταφέρονται από το σκάφος διάσωσης του, το Thunderbird Two, για διάφορες επιστημονικές εργασίες. 
     Ο Virgil είναι ένας καλλιτέχνης, λάτρης της καλής μουσικής και ένας εξαιρετικός πιανίστας. 
   Έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του πολλά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση του και στο χρωματισμό του δέρματος και των μαλλιών. 
   Ο πιο σοβαρός από τους γιους Tracy, ο νεαρός πιλότος είναι γνωστός γιατί ποτέ δεν μασάει τα λόγια του, και για την παρουσία του και την σιδερένια πειθαρχία του στον τομέα που είναι υπεύθυνος.
John Tracy
   Τον περισσότερο χρόνο του ο 25χρονος John τον σπαταλάει μπροστά στην οθόνη του Thunderbird Five, στο διαστημικό σταθμό της Διεθνούς Διάσωσης. 
   Σε αυτή τη θέση είναι συνήθως το πρώτο πρόσωπο που προειδοποιεί, για κάθε ξαφνικό κίνδυνο, τη βάση που υπάρχει στο νησί της Διεθνούς Διάσωσης. 
  Την παραμονή του στο διαστημικό σταθμό την μοιράζεται ανά μήνα εκ περιτροπής με τον αδελφό του, Alan. 
  Είναι ένας άριστος ειδικός στα ηλεκτρονικά με εξειδίκευση στις επικοινωνίες με λέιζερ, και ο John ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε ένας αστροναύτης μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. 
   Αγαπημένο χόμπι του είναι η μελέτη της αστρονομίας, και έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία σχετικά με το θέμα. Είναι γνωστός σε αυτόν τον τομέα για την ανακάλυψη του κβάζαρ συστήματος Tracy.
Gordon Tracy
    Ο 22χρονος Gordon είναι ο «υποβρύχιος πιλότος» της οικογένειας και είναι ο κυβερνήτης του υποβρυχίου της Διεθνούς Διάσωσης, το Thunderbird Four
   Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα υποβρύχια στο Πολεμικό Ναυτικό έκανε μια επικίνδυνη θαλάσσια έρευνα με το βαθυσκάφος του και πέρασε ένα χρόνο κάτω από τον ωκεανό διερευνώντας μεθόδους θαλάσσιας καλλιέργειας. 
    Έγινε ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα ωκεανογραφίας και ανέπτυξε μια μοναδική υποβρύχια αναπνευστική συσκευή η οποία αργότερα τροποποιήθηκε και βελτιώθηκε στη Διεθνή Διάσωση. 
   Ο  Gordon είναι εραστής όλων των σπορ, ένας από τους  ταχύτερους freestyle κολυμβητές στον κόσμο και υπήρξε στο παρελθόν Ολυμπιονίκης στην πεταλούδα. 
   Λίγο πριν ενταχθεί στη Διεθνή Διάσωση (IR), ο Gordon είχε εμπλακεί σε ένα δυστύχημα με ταχύπλοο ιπτάμενο δελφίνι, όταν το σκάφος του ανατράπηκε με ταχύτητα 400 κόμβων.
    Το σκάφος καταστράφηκε εντελώς και ο Gordon πέρασε τέσσερις μήνες στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Το ατύχημα περιόρισε την  πληθωρικότητα του και τον δίδαξε, επίσης, τον σεβασμό για τη θάλασσα, ένα βασικό συστατικό για όποιον περνάει τη ζωή του μέσα στο υγρό στοιχείο.
Alan Tracy
    Ο 21 ετών Alan ο νεότερος από τα αδέλφια Tracy, είναι ο υπεύθυνος αστροναύτης για τα μακρινά ταξίδια στο Διάστημα των πυραύλων της Διεθνούς Διάσωσης και ειδικά με  το Thunderbird Three
    Μοιράζεται επίσης ανά μήνα την διαστημική περιστροφή στο Thunderbird Five με τον αδελφό του, John. 
    Ενδιαφέρθηκε για τα διαστημικά ταξίδια από νεαρή ηλικία, όταν ακόμα ο Alan φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, όταν δημιούργησε  έναν πύραυλο που εξετράπη της πορείας του, σπάζοντας κάθε παράθυρο στην πανεπιστημιούπολη. 
   Ο πατέρας του αποφάσισε ότι η επίσημη εκπαίδευση των αστροναυτών ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε δώσει στον Alan ένα αίσθημα ευθύνης, και η απόφαση του Jeff αποδείχτηκε σωστή από την ικανότητα που επέδειξε τελικά ο γιος του. Στον ελεύθερο χρόνο του, το αγαπημένο χόμπι του Alan είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.
Brains
     Ο Brains (Εγκέφαλος) έμεινε από παιδί ορφανό όταν ένας τυφώνας έπληξε το σπίτι του στο Michigan. Υιοθετήθηκε στην ηλικία των δώδεκα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge από έναν  καθηγητή ο οποίος αναγνώρισε την εκπληκτική ψυχική ικανότητα και την τρομερή ευφυΐα του νεαρού αγοριού. 
   Μεγαλώνοντας έγινε μια εφευρετική μεγαλοφυΐα και έτσι αργότερα ήρθε η ανακοίνωση του Jeff Tracy, ο οποίος τον προσέλαβε για να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις απίστευτες μηχανές που χρησιμοποιούνται από την International Rescue
    Όταν δεν τροφοδοτεί την οικογένεια των Tracys με τα μηχανικά θαύματα του, ο  Brains ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του και ασχολείται με τα χόμπι του, όπως το ρομπότ του, Braman - που λέει ότι αρχικά δημιουργήθηκε για να δώσει στον εαυτό του έναν αντίπαλο στο σκάκι που να είναι περίπου ισάξιός του, για να μην βαριέται με τις συνεχείς νίκες του ! 
   Υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη γύρω από το πραγματικό του όνομα - το οποίο έχει αναφερθεί, μεταξύ άλλων, ως «Horatio Hackenbacker» και «HomerNewton III." Η πραγματικότητα είναι μάλλον ένα ακόμα πιο μυστηριώδες μυστικό και από τη θέση του Tracy Island.
Tin-Tin Kyrano
    Η 22χρονη Tin-Tin, της οποίας το όνομα στα Μαλαισιανά, σημαίνει "γλυκό", είναι η κόρη του Kyrano, πιστού φίλου και συνεργάτη του Jeff Tracy. 
    Προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην οργάνωση της Διεθνούς Διάσωσης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ευρώπη – οι οποίες πληρώθηκαν από τον Jeff - όταν κατά λάθος ενεπλάκη στην πρώτη επιχείρηση της οργάνωση της Διεθνούς Διάσωσης, όταν στο αεροσκάφος «Fireflash» με το οποίο επέστρεφε στο σπίτι ανακαλύφθηκε να έχει μια πυρηνική βόμβα. 
    Οι άριστοι βαθμοί της Tin-Tin στα μαθηματικά και τη μηχανική της εξασφάλισαν μια στενή σχέση με τον Brains, ο οποίος την καλεί συχνά για βοήθεια σχετικά με τα εργαστηριακά πειράματα, καθώς και στη φροντίδα και συντήρηση των σκαφών Thunderbird. 
   Μες στα κύρια ενδιαφέροντά της, εκτός από την εργασία της, περιλαμβάνονται το θαλάσσιο σκι, το κολύμπι και ο σχεδιασμός των δικών της ρούχων- και φυσικά ο Alan Tracy, που είναι συνεχώς στο πλευρό της.
Lady Penelope  Creighton-Ward
     Στο Λονδίνο η οργάνωση της Διεθνούς Διάσωσης, μαζεύεται συχνά στο αρχοντικό σπίτι της Lady Penelope Creighton-Ward στο Κεντ. 
     Η εικόνα της δείχνει σαν μια ελαφρόμυαλη, δροσερή, νεαρή κυρία, που κρύβει όμως επιμελώς, τη δίψα της για μια ημερήσια δόση "θανάσιμου κινδύνου" κάτω από τη μοντέρνα, κομψή εμφάνιση ενός μέλους της βρετανικής αριστοκρατίας, και εκείνοι που έχουν ξεγελαστεί από το ευγενικό εξωτερικό παρουσιαστικό της και την υποτιμούν δυστυχώς δεν έζησαν και πολύ για να το μετανιώσουν. 
    Η Lady Penelope είναι ένας εραστής όλων των πραγμάτων hi-tech, συμπεριλαμβανομένου μιας ροζ Rolls Royce με την πινακίδα FAB 1, η οποία είναι εξοπλισμένη με υδροπτέρυγα, κρυμμένα πολυβόλα, εκτοξευτές-καμάκι, προπέτασμα καπνού και εκτοξευτή πετρελαιοκηλίδας και τέλος ένα ζευγάρι όπλα λέιζερ.
   Η Lady Penelope που ήταν μια επιτυχημένη κατάσκοπος πριν από την πρόσληψή της από την Διεθνή Διάσωση, τώρα είναι ένας από τα αγαπημένους συνεργάτες του Jeff Tracy και συχνά έχει κληθεί από τον ίδιο για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης αποστολής.
Aloysious “Nosey” Parker
    Το παρατσούκλι "Nosey" (φιλοπερίεργος) δεν περιέχει κανένα μυστήριο για όποιον έχει αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τον Parker, τον μπάτλερ, σοφέρ και συνεργάτη  της Lady Penelope  στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
    Ο Parker ήταν  πρώην εγκληματίας και άτομο του υποκόσμου που προσπάθησε να κλέψει με ένα δικό του μοναδικό σύστημα - ένα φημισμένο τρόπο πυρόλυσης- το αυτοκίνητο της Lady Penelope, αλλά δυστυχώς η τόσο πετυχημένη, σε άλλες περιπτώσεις, διαδικασία του να κλέβει αυτοκίνητα αυτή την φορά δεν πέτυχε.
    Η επιχείρηση ματαιώθηκε από ένα μοναδικό αντικλεπτικό, αλλά αντί της παράδοσής του στην αστυνομία, κατέληξε να προσληφθεί και  να χρησιμεύσει ως σύντροφος της Lady Penelope στις περιπέτειές της, ως μυστικός πράκτορας. 
   Η παλιά ζωή του Parker και οι επαφές του με τον υπόκοσμο του εγκλήματος είναι συχνά μια πηγή χρήσιμων πληροφοριών, αλλά μερικές φορές μπορεί να μπερδέψει καταστάσεις- όπως στην περίπτωση του Light Fingered Fred στο επεισόδιο "Vault of Death", όπου ο Parker ήταν διχασμένος ανάμεσα σε δύο πίστεις ... να βοηθήσει τους πρώην παράνομους φίλους του ή να προδώσει τη νέα εργοδότρια του και σύντροφό του στην περιπέτεια. 
   Οι προσπάθειες της Lady Penelope να εκπαιδεύσει τον Parker σε θέματα της εθιμοτυπίας έχουν οδηγήσει σε ένα μοναδικά διασκεδαστικό τρόπο της ομιλίας του, η οποία είναι μια σύγκρουση της  Cockney που είναι οι ρίζες του και της ανώτερης τάξης που η γλώσσα της διακατέχεται από μια προσποιητή «ευγένεια».
Kyrano 
   Κληρονόμος μια περιουσίας φυτείας καουτσούκ στη Μαλαισία , ο Kyrano είναι ένας παλιός φίλος του Jeff Tracy . 
   Έχει ζήσει σε όλο τον κόσμο και οι επιλογές του στην σταδιοδρομία του είναι τόσο διαφορετικές που προξενούν έκπληξη σε όλους. Έτσι για παράδειγμα  είχε ασχοληθεί με την αναπαραγωγή Ασίατικής ορχιδέας στο Kew Gardens στην Αγγλία , που παράγει συνθετικά τρόφιμα από φυτά για τους αστροναύτες στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, και εργαζόταν και ως επικεφαλής σεφ στο Paris Hilton.
   Ο Kyrano ήταν εξαπατημένος, από την κληρονομιά του, από τον ετεροθαλή αδελφό του, Belah Gaat - αλλιώς γνωστό ως «Η Κουκούλα» - και αυτή η δυσάρεστη εμπειρία με τη χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης τον έκανε να επιθυμεί να αποσυρθεί από τον υλικό κόσμο και το κέρδος και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με διαλογισμό για την ειρήνη, την αρμονία και την εξάλειψη όλων των αρνητικών χαρακτηριστικών.
     Τα τελευταία χρόνια ο Kyrano φροντίζει για την οικογένεια Tracy’s - με τη βοήθεια της γιαγιάς - και το μόνο του «ελάττωμα» του είναι ότι εξακολουθεί να είναι ευαίσθητος, άθελά του, στο κακή τηλεπαθητική επιρροή του ετεροθαλούς αδελφού του, Gaat που χρησιμοποιεί συχνά τον Kyrano ως πιόνι στην προσπάθειά του να καταστρέψει την Διεθνή Διάσωση και να κλέψει τα μυστικά της.
Γιαγιά Tracy
   Ως μητέρα του Jeff Tracy, η γιαγιά είναι η γυναίκα-αρχηγός της οικογένειας Tracy. Η χήρα του αγρότη σταριού, από το Kansas, που δούλεψε με σκληρή δουλειά και ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα των ανδρών στην οικογένειά της, ήταν και ένα σημαντικό χέρι βοηθείας του Jeff για να μεγαλώσει τους πέντε γιους του, μετά τον πρόωρο, τραγικό θάνατο της μητέρας τους. 
    Μετά το μεγάλωμα των εγγονών της , η γιαγιά ένοιωσε για κάποιο διάστημα ότι έπαψε να είναι χρήσιμη για την οικογένειά της, όμως πολύ γρήγορα και αθόρυβα απόκτησε τη θέση της στη ζωή της οικογένειας και είναι πολύ συγκινητικό ότι στο νησί των Tracy εξακολουθεί να προσφέρει την βοήθειά της στον Jeff και στα αγόρια και οι συμβουλές που δίνει από τη θέση της γιαγιάς είναι πάντα ανεκτίμητες. 
   Και τα ταλέντα της δεν περιορίζονται μόνο σε καλές συμβουλές και στο ψήσιμο μιας καταπληκτικής μηλόπιτας – αλλά αυτή ήταν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει τα παιδιά να λύσουν τουλάχιστον ένα αίνιγμα διάσωσης, θυμίζοντάς τους για την ύπαρξη υπόγειων σηράγγων στο Λονδίνο στο επεισόδιο με τίτλο "Vault of Death"
Hood
     Ο Hood ο οποίος πήρε αυτό  το παρατσούκλι, γιατί είναι τέτοιος άσσος της μεταμφίεσης που λίγοι έχουν δει ποτέ το πραγματικό του πρόσωπο, είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες στον κόσμο. 
   Κυνηγημένος χωρίς επιτυχία από τις αστυνομίες σε κάθε χώρα, σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό γι 'αυτόν, ακόμη και το πραγματικό του όνομα: Belah Gaat
   Ο ετεροθαλής αδελφός του Kyrano, Gaat, εκμεταλλεύεται ανελέητα και με απαίσιο τρόπο την τηλεπαθητική σύνδεση που έχει με τον αδελφό του προσπαθώντας με τις μοναδικές του νοητικές δυνάμεις να βάλει σε εφαρμογή τα αποτρόπαια σχέδια του. 
   Είναι αποφασισμένος και ονειρεύεται ότι θα κλέψει τα μυστικά από τα υπέροχα μηχανήματα των Thunderbirds, και έχει αναπτύξει ένα άσβηστο μίσος για τη Διεθνή Διάσωσης επειδή έχουν χαλάσει τα σχέδιά του, τόσες πολλές φορές. 
   Ασκεί τα καθήκοντά του από έναν αρχαίο ναό βαθιά στη ζούγκλα της Μαλαισίας, και είναι ειδικός για βουντού και μαύρη μαγεία όλων των ειδών.
Ned Cook 
   Ο δημοσιογράφος και αστέρι του NTBS, Ned Cook,  ξέρει ότι αυτό που χρειάζεται μερικές φορές για να παρουσιάσεις μια μοναδική ιστορία είναι να γίνεις η ακαταμάχητη δύναμη ... και αυτό έκανε ακριβώς όταν συνάντησε το πρόσωπο που καθόρισε την μοίρα του, με τη μορφή του Scott Tracy της  Διεθνούς Διάσωσης. 
    Διατάχθηκε από τον πιλότο του Thunderbird One, αυτός και το συνεργείο του να σταματήσουν και να μην μαγνητοσκοπήσουν μια διάσωση σε μια φοβερή φωτιά. Ο Ned αρνήθηκε να συμμορφωθεί , έτσι ο Scott τον κυνήγησε μαζί με τον οπερατέρ του, Joe, και ηλεκτρονικά διέγραψε την ταινία τους. 
  Ο θυμός του Νεντ όμως ήταν πολύ μικρής διάρκειας, γιατί σύντομα ο ίδιος και ο Joe ήταν ξαπλωμένοι στο κάτω μέρος μιας τρύπας νεροχύτη στη Νέα Υόρκη, με την ελπίδα ότι η Διεθνής διάσωσης θα είναι σε θέση να τους σώσει πριν από την κατάρρευση του Empire State Building πάνω στα κεφάλια τους.
     Η Διεθνής Διάσωση φυσικά και τους έσωσε - και εκεί, ο Ned έγινε ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους της . Τώρα, έχει γίνει ο αρχισυντάκτης του επίσημου διμηνιαίου ενημερωτικού δελτίου των Tracy’s  «Τα Χρονικά του Νησιού», το οποίο επιμένει ότι : «Εμείς ποτέ δεν ξέρουμε ποια είναι αυτή η αποστολή που πρόκειται να κάνουμε στη συνέχεια, ή πότε πρόκειται να εμφανιστεί, αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστικό να την ανακαλύψουμε.» 
Μέρος του κειμένου προέρχεται από :
Ερευνητής της Βέροιας
Club φίλων «Μικρού Σερίφη»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου